-2.1 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Cars Perhon vaihtoautokauppaa tehdään nyt myös Alajärvellä

Vuonna 2011 perustettu Cars Perho on laajentanut toimintansa Alajärvelle. Jarkko Kellokoski kertoo, että tänä päivänä yritys työllistää viisi työntekijää niin automyynnissä kuin Perhossa toimivalla korjaamollakin.

Alajärvellä toiminta käynnistyi maaliskuun puolivälissä ja virallisia avajaiskahveja juodaan toukokuulla. Tarjolla on vaihtoautoja jokaiseen makuun ja mitä ei löydy, sitä hankitaan. – Jos asiakas tietää millaisen auton haluaa, mutta sellaista ei meillä ole, niin voimme hankkia sen viikon sisällä, Kellokoski lupaa.

MAINOS

Jarkko Kellokoski on tehnyt autokauppaa jo vuodesta 2009, aluksi toiminimellä. Sitä ennen hän työskenteli metallialalla, koneistaja kun on koulutukseltaan. Autokauppa kuitenkin kiinnosti ja hän alkoi ostella autoja yksityisiltä ja myydä niitä edelleen.

Homman laajentuessa Jarkko perusti Cars Perhon yhdessä sisarensa ja hänen puolisonsa kanssa. Myöhemmin nämä myivät osuutensa Mika -veljelle ja Jarkko puolestaan myi osan yrityksestä Kyösti -veljelle.

Perhossa korjaamotoiminta on automyyntiä merkittävämmässä roolissa. Veljeksistä Kyösti ja Mika hoitavat korjaamohommat ja Mika myy lisäksi autoja. Jarkko toimii Alajärven autoliikkeessä, jossa hänellä on apunaan veljeksistä myös Mikko. Lisäksi yritys työllistää Perhossa yhden perheen ulkopuolisen työntekijän.

Alajärvelle vaihtoautoliike päätettiin perustaa, koska Jarkko on asunut neljä vuotta Alajärvellä ja paikkakunnalla tuntui olevan tilausta tämän tyyppiselle yritykselle. Ensimmäiset toimintaviikot ovat vahvistaneet ajatusta, sillä autokauppa tuntuu käyvän.

Perusauto myy

Jarkko Kellokoski kertoo, että tyypillisin auto jota vaihtoauton ostaja etsii, löytyy hintaluokasta 10-15000 euroa. Iältään auto saa olla mahdollisimman tuore, vuosilta 2006-2012.

Kilometreihin ei tuijoteta, sillä autot kestävät tänä päivänä hyvin. Myöskään merkillä ei ole kovin suurta vikutusta. Jokaiselle autolle löytyy ottajansa.

Perusmielikuva autokaupan asiakkaasta on edelleen autoa etsivä mies. Nainen auton ostajana ei kuitenkaan ole enää mikään harvinaisuus, vaan arkipäivää. Asiakkaana naiset ovat kuitenkin hieman erilaisia kuin tyypillinen mies.

– Kun mies etsii jotain tiettyä autoa, hän ottaa siitä selvää jo etukäteen. Naisille autosta pitää edelleen kauppatilanteessa kertoa enemmän, Jarkko kertoo.

Rahoitusta auton hankinnassa käytetään usein. Jarkko ottaa vaihdossa myös asiakkaan auton ja rahoitus järjestyy autoon tyypillisesti 10-20 prosentin käsirahalla. – Käytämme kahta eri rahoitusyhtiötä. Alle kymppitonnin auton saa mukaansa jopa ilman käsirahaa.

Asiakkaalta tulleet, yli viiden tonnin arvoiset autot käydään aina läpi ennen myyntiin laittoa. Muuten autoja hankitaan mm. huutokaupoista, muista autoliikkeistä ja yksityisiltä. Omaa tuontia ei yrityksellä ole, mutta tuontiautoja toki on aina välillä valikoimissa muuta kautta. Tuontiautot ovat tänä nykyisin aivan samalla viivalla Suomiautojen kanssa.

Varastossa Cars Perholla on nyt 35 autoa, hintaluokassa muutamasta tonnista 26000 euroon. Jos sopivaa ei asiakkaalle löydy ja hän tietää, millaisen auton haluaa, tehdään sopimus ja Jarkko hankkii auton viikon sisällä.

Cars Perho palvelee asiakkaita Alajärvellä arkisin kello 10-17 ja lauantaisin kello 10-14, mutta joustoa löytyy, joten jos haluat tulla muuna aikana, niin kannattaa olla yhteydessä! Perhossa autokauppa ja korjaamopalvelut jatkuvat tuttuun tapaan.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät