MAINOS

Keväinen luonto liikuttaa – Nyt Liikkumaan -kampanja alkaa huomenna!

Nyt se viimein alkaa, Torstai-lehden ja yhteistyökumppanein Nyt Liikkumaan -kampanja!

Yhteistyökumppaneina tänä vuonna ovat Fitnesspalvelu Karoliina (Vimpeli), Cambridge Valmentaja Maria Yli-Sikkilä (Alajärvi), Alajärven ABC, Fit Factory (Alajärvi), KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut (Lappajärvi), Kesport (Alajärvi), Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikatoimi ja Soinin Kuntokulma.

Nyt liikkumaan -kampanja käynnistyy huomenna torstaina 14.4. ja jatkuu torstaihin 30.6. saakka. Oman liikuntakorttisi saat huomenna ilmestyvän lehden välistä tai tulostamalla sen lehtemme sivuilta osoitteesta www.torstai-lehti.fi.

MAINOS

Kaikkien osallistujien kesken arvottavat palkinnot ovat: Torstai-lehti: 500 euron lahjakortti. Fitnesspalvelu Karoliina: 4 kerran jumppalippu, 3 kerran jumppalippu, 2 kerran jumppalippu ja 1 kerran jumppalippu (liput käy kaikkiin jumppiin, voimassa 3kk), Cambridge Valmentaja Maria Yli-Sikkilä: Kotitreenaajan setti (Sisältää jumppakuminauhan + treeniohjeet, Cambridge Ohjelman juomapullo ja kaloriton Cambridge mehujuomajauhe, josta valmista juomaa 30 litraa), Alajärven ABC: 10 kpl kahden hengen buffetlounasta, Fit Factory (Alajärvi): 10 kerran liikuntapassi vapaasti valittaville ryhmäliikuntatunneille, 50€ lahjakortti FitFactoryn palveluihin, KipinäKodan Luonto- ja Elämyspalvelut: 2 kpl kanootin päivävuokraus, Kesport (Alajärvi): 5 kpl 20 euron arvoisia lahjakortteja, Järvi-Pohjanmaan Vapaa-aikatoimi: 5 kpl 5 kerran uimahallilippuja, Soinin Kuntokulma: Human Tool-satulatuoli.

Pyöräile, ui, lähde luontoon!

Liikuntasihteeri Kirsti Kivelä kertoo, että hän osallistui kampanjaan jo vuosi sitten ja aikoo osallistua myös nyt. Kirsti innostaakin kaikkia mukaan kampanjaan, joka tuottaa liikkumisen tuoman hyvänolon palkinnon jokaiselle.

Liikkumiseen on olemassa monenlaisia kannustimia. Esimerkiksi pyöräily- ja rullaluistelukampanja käynnistyy Vappuna, joka on helppo yhdistää myös Nyt liikkumaan -kampanjaan. Samalla kerää suorituksia molempiin kampanjoihin ja pyöräillen voi sitten jatkaa vielä Torstai-lehden kampanjan päätyttyä aina 31.8. saakka!

Kun liikkumisen makuun on päästy, niin tiistaina 10.5. on luvassa oikea unelmien liikuntapäivä Alajärvellä. Ankkurikenttä keskuspaikkana voi pyöräillä, rullaluistella, kävellä tai sauvakävellä mieleisensä matkan kello 12-20 välisenä aikana. Kun suorituksen kirjaa Ankkurikentällä, osallistuu arvontoihin ja saa mehuakin!

Unelmien liikuntapäivä on startti isommalle unelmalle. Jatkoa tulee syyskuussa liikkumisen unelmakuukautena ja homma huipentuu 2017 liikkumisen unelmavuoteen Suomen juhliessa satavuotisjuhliaan!

Kuukauteen ja -vuoteen Kirsti ottaa mieluusti ideoita vastaan eri toimijoilta, mutta patikkareissuja ainakin on luvassa!

Yhdessä liikkumaan pääsee kevään aikana monessa muussakin tapahtumassa. Luvassa on mm. Alajärven ympäripyöräilyä 14.5. Alajärven Ladun järjestämänä, Ojajärven liikuntatapahtuma tulee 8.6., on Lappajärven ympäripyöräilyä, patikkareissuja ja uimakouluja eri ikäryhmille, myös aikuisille.

Jos isossa porukassa liikkuminen ei ole se oma juttu, niin Kirsti kannustaa suuntaamaan luontoon. Alueellamme on loistavat mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Esimerkiksi Valkealammen alueella Lehtimäellä kannattaa lähteä käymään koko perheen kanssa. Siellä on hienot merkityt patikointireitit laavuineen ja upea kirkasvetinen lampi yleisine uimarantoineen.

Lakeaharjun ja Pyhävuoren sekä Soinin patikkareitit tarjoavat niin ikään hienoja kokemuksia sen lisäksi, että nivelet saavat liikettä!

Aloita rauhallisesti

Kirsti Kivelä neuvoo, että jos kunto tuntuu huonolta, kannattaa liikkuminen aloittaa varovasti. Ei liian rankkaa liikuntaa heti alkuun, motivaatio pysyy yllä kun elimistöä totuttaa hiljalleen aktiiviseen liikuntaan.

– Kannattaa aloittaa pienillä arjen muutoksilla. Vähennä autoilua ja ota tilalle kävely tai pyöräily. Aloita aamu jumpalla, kun siihen tulee säännöllisyys, haluatkin aloittaa päiväsi voimistelemalla!

– Kevät on hyvää aikaa aloittaa liikunta, sillä heräävä luonto kutsu liikkumaan!
Liikunnan hyötyinä ovat parempi terveys, pirteämpi mieliala ja helpompi painonhallinta.

– Kannattaa varautua myös siihen, että kaikki ei mene niin kuin suunnittelee. Jos on huono sää eikä lenkkeily innosta, mene kuntosalille. Hanki liikuntavälineitä, jos niitä jo on niin ota ne esille ja käyttöön!

Myös erilainen elektroniikka ja mittarit innostavat. Aktiivisuusranneke laskee tavoitteet puolestasi ja polkupyörässä mittari lisää motivaatiota kun näet, paljonko matkaa on oikeasti taittunut.

Kannattaa myös asettaa itselleen tavoitteita, esimerkiksi kolme treeniä viikossa. Pidä tavoitteesi esillä vaikka jääkaapin ovessa lappusia ja liikuntakortti muistuttamassa!

Haaste miehille!

Lehtimäen ja Alajärven lääkäri Ahti Honkola lähettää omasta ja Järvi-Pohjanmaan perusturvan puolesta täyden tuen Torstai-lehden 14.4. alkavalle liikuntakampanjalle!

– Lääkärin vastaanotollani näen omin silmin liikunnan valtavat positiiviset vaikutukset. Kannustan järviseutulaisia osallistumaan Torstai-lehden kampanjaan sekä lähialueen erinomaisiin liikuntatapahtumiin.

– Tälle vuodelle olen itse saanut motivaatiota kirjasta Liikunta -paras lääke ja palomies Joonas Mäkipellon leuanvedon ME-tuloksesta.

– Hän veti vuorokaudessa huikeat 5050 leukaa. Laskin, että kun vedän joka päivä yhteensä 14 leukaa, niin saan vuodessa kokoon tuon Joonaksen yhdessä vuorokaudessa tekemän. Aloitin ja haastan mukaan muutkin miehet. Tässäkin on tarpeeksi haastetta. Naisille voisi riittää 5050 leukaa vaikka kahden vuoden aikana, Ahti haastaa!

– Joonas on entisen soinilaisen keskikoulukaverini Eero Mäkipellon poika. Eero oli aikoinaan liikuntatuntien teräsmies. Samalla luokalla oli myös Eeron sisar, joka on nyt Järvi-Pohjanmaan perusturvan johtava hoitaja Aino Ylitalo.

Haluatko sinä haastaa?

Haluatko myös Sinä heittää liikuntahaasteen ystävillesi, työkavereillesi, muille samassa elämäntilanteessa oleville – tai aivan kaikille?

Jos haluat, laita meille mailia osoitteeseen toimitus@torstai-lehti.fi, niin julkaisemme haasteesi seuraavassa lehdessämme!

Haastetaan itsemme ja kavereitamme – liikkumalla voitamme jokainen!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Exit mobile version