2.3 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Lukuviikko tuo alkavalla viikolla toimintaa kirjastoihin – myös Sydänyhdistys menossa mukana!

Alkavalla viikolla 18.-23. huhtikuuta Järvi-Pohjanmaan kirjastoissa tapahtuu. Tuolloin vietetään Lukuviikkoa ja erilaisin tapahtumin tehdäänkin kirjastoa ja sen mahdollisuuksia tutuksi kaikelle kansalle houkutelevin tapahtumin ja tilaisuuksin.

Kirjastotoimenjohtaja Tarja Kyrönlahti kertoo, että kaikki starttaa maanantaina 18.4., kun Soinin kirjastossa nähdään Draamaputki, joka esittää improvisaationäytelmän lapsille kello 12 ja Vimpelin kirjastossa kello 18. Alajärven kirjastossa taas on Tuunatut soittimet –näyttelyn avajaiset kello 18.

MAINOS

Draamaputki on hauska lapsille suunnattu improvisaatio, jossa yksi näyttelijä ja kaksi laukullista rekvisiittaa saavat aikaan kymmeniä ideoita yleisöltä! Millainen näytelmä syntyykään, kun lapset saavat päättää mitä tarinassa tapahtuu?

Tiistaina 19.4. kirjailija Roope Lipasti esiintyy Alajärven kirjastossa kello 17 ja Vimpelin kirjastossa kello 19. Lipasti vierailee Soinin kirjastossa seuraavana päivänä keskiviikkona 20.4. kello 18. Keskiviikkona Lehtimäen kirjastossa järjestetään kahvitus kello 10-16.

Lipasti on kirjailija, joka kirjoittaa sekä lapsille että aikuisille. Hän on lietolainen neljän lapsen isä, joka on julkaissut kaikkiaan yhdeksän kirjaa ja kirjoittanut televisiolle sketsejä ja tehnyt yrityshistoriikkeja.

Torstaina 21.4. on tapahtumien suhteen vilkkain päivä, kun Alajärven, Soinin ja Vimpelin kirjastoissa on kahvitus kello 12-17. Lehtimäen kirjastoon saapuu Draamaputki kello 12 ja Alajärven kirjastoon kello 17.30. Satutunnit Alajärven, Soinin ja Vimpelin kirjastoissa ovat kello 18.

Samana torstaina Alajärven kirjastossa on mukana väkeä Alajärven Sydänyhdistyksestä. Sydänviikkoa vietetään 17.-24.4. Puheenjohtaja Anneli Murto kertoo, että Sydänviikko starttaa jo tänään sunnuntaina 17.4. kirkkopyhällä ja tiistaina ollaan apteekissa kello 10-14 rasva-sokeri -näyttelyn kanssa ja terveellisiä maistiaisia tarjoillen.

Pääjuttu on kuitenkin kirjastossa, jossa mukana on kaksi terveydenhoitajaa tekemässä mm. verenpaineen ja vyötärön mittauksia ja kertomassa asioista, joihin omassa terveydessään tulisi kiinnittää huomiota. Uutena asiana mittauksissa on erityisesti tupakoitsijoille suunnattu häkämittaus.

– Terveydenhoitajat opastavat ihmisiä omahoitoon ja tunnistamaan oireita, Murto sanoo. – Kaikki terveydenhoitajan juttusilla käyneet ovat mukana verenpainemittarin arvonnassa!

Sydänviikolla lähestytään tänä vuonna erityisesti kuusikymppisiä, eläkeiän kynnyksellä olevia ihmisiä. Mukana kirjastolla Sydänyhdistyksellä on myös pysäyttävä rasva-sokeri -näyttely, joka vierailee tänä vuonna myös yläkoululla sekä Hoiskon ja Myllykankaan kouluilla.

Lukuviikon lopuksi lauantaina 23.4. kirjasto on vahvasti mukana Asumista ja Hyvinvointia -messuilla Soinissa. Kirjaston osastolla Laulava Pupujussi esiintyy kello 11 ja päälavalla kello 13. Laulava Pupujussi jakaa myös karkkia lapsille. Kasvomaalausta on tarjolla kirjaston osastolla kello 10-11 ja 12-13.

Kaikissa kirjastoissa on myös näyttelyitä yleisön tutustuttavaksi. Alajärvellä Seppo Järvisen Intian valokuvien näyttely My India – My Love sekä Tuunattujen soittimien näyttely. Soinin kirjastossa on kansalaisopiston kuvataidekoulun näyttely ja Vimpelin kirjastossa kansalaisopiston kuvataidekurssilaisten näyttely.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät