0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Dj -kurssi Alajärvellä ammattilaisopissa

Alajärvellä vapaa-aikatoimi järjestää 16 -vuotta täyttäneille dj -kurssin, johon opettajaksi on saatu alan ammattilainen, Alajärvellä asuva Dj Harizien!

DJ -nimen takaa löytyy Haris Halilovic. Hän on syntyisin Bosniasta, josta muutti perheensä kanssa Suomeen nelivuotiaana vuonna 1994. Perhe asettui Helsinkiin, jossa myös Haris on elänyt valtaosan elämästään. Musiikki on ollut hänellä aina vahvasti läsnä, hän on opiskellut mm. kitaran ja pianonsoittoa sekä laulanut.

MAINOS

Kun Haris muutti Lahteen opiskelemaan, hän päätyi kämppikseksi dj:nä toimivan kaverin kanssa. Kämppis tutustutti Harisin tuotantopäällikköönsä ja niin hän sai opettajan, jonka perässä kulki oppia imemässä. Vuonna 2010 alkoi Harisin menestyksekäs dj:n ura, jota hän on tehnyt kautta Suomen ja Euroopassa.

Nyt Haris ”on lomalla”. Hän muutti Alajärvelle helmikuussa hyvän syyn vuoksi, kun Saara Hauta-aho astui hänen elämäänsä. Yökerhot vaihtuivat luonnosta ja hiljaisuudesta nauttimiseen. Lomaa jatkuu, kunnes Haris päättää taas jatkaa töitä – suositulle dj:lle ovet ovat avoinna heti, kun hän ilmoittaa töitä haluavansa.

Vaikka Haris nyt lomaileekin, niin loman ohessa voi aina jotain puuhaillakin. Jos tällä alueella siis kaivataan dj:tä häihin tai muihin tapahtumiin, kannattaa olla yhteydessä harizien@hotmail.com.

Dj -kurssin pitämistä Haris odottaa innolla. – On mahtava haaste päästä tekemään työtä nuorten kanssa ja opettaa heille alan niksejä.

– Dj:ksi kukaan ei yhdessä viikonlopussa opi, mutta sen aikana oppii laitteiden käyttöä ja teoriaa. Kurssilla saa tiedot musiikin toistosta ja oppii, miksi mikäkin piuha menee minnekin.

Haris pyrkii siihen, että nuoret oppivat, millaista dj:n työ on ja jos jollakulla into oikeasti syttyy, on Haris valmis avaamaan hänelle ovia eteenpäin.

– Alalla on loppujen lopuksi vain pieni osa sellaisia tekijöitä, jotka tietävät mitä tekevät. Jos täysi-ikäinen nuori haluaa vaikkapa lukion jälkeen nähdä hetken elämää Helsingissä töitä tehden, on se aivan mahdollista dj:nä, Haris kannustaa.

Myös alle 18 -vuotiaille dj:n hommat hallitseville löytyy varmasti työtä läheltäkin. Dj:t toimivat mitä erilaisimmissa tapahtumissa, niin pienissä kuin isoissakin, ja vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas sanoo, että jopa nuorisotoimen tapahtumissa dj:lle olisi kysyntää.

Dj tarvitsee työssään tietokoneen ja tietoa. – Musiikki ja taito ovat se, mitä tarvitaan, eli varsin pienillä taloudellisilla investoinneilla pääsee työhön käsiksi.

Edellinen dj -kurssi Alajärvellä järjestettiin pari vuotta sitten ja sen käyneet nuoret hyötyivät kurssista monin tavoin omissa harrastuksissaan. Tuolloin kurssille otettiin 12 osallistujaa, samoin kuin nytkin, ja tulijoita olisi ollut monin verroin enemmän.

Nopeat syövät hitaat myös tänä keväänä, eli kiinnostuneiden kannattaa ilmoittautua heti Oskarille!

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät