Työttömyys hienoisessa laskussa

Mainos[adrotate banner="3"]

Etelä­Pohjanmaan työ­ ja elinkeinotoimistossa oli maaliskuun lopussa 9637 työtöntä työnhakijaa, mikä on 25 vähemmän (­0,3 %) kuin vuotta aikaisemmin. Määrä laski edellisen kuukauden lopusta 625 hengellä (­6,1 %).

Työttömistä työnhakijoista oli kokoaikaisesti lomautettuja 1250, eli lomautettujen osuus oli 13 prosenttia. Kokoaikaisesti lomautettujen määrä laski edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta 221 henkilöllä (­15 %).

MAINOS

Työttömistä työnhakijoista oli ulkomaiden kansalaisia 341, mikä on 28 vähemmän (­7,6 %) kuin vuotta aikaisemmin.

Alajärvellä työttömiä oli maaliskuussa 423, kun helmikuussa määrä oli 508 ja vuotta aikaisemmin maaliskuussa 456. Työttömien määrä oli siis laskenut vuoden takaisesta 33 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tämän vuoden maaliskuussa 10,2 prosenttia.

Evijärvellä työttömiä oli maaliskuussa 105, kun helmikuussa määrä oli 102 ja vuotta aikaisemmin maaliskuussa 104. Työttömien määrä oli siis noussut vuoden takaisesta yhdellä henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tämän vuoden maaliskuussa 9,1 prosenttia.

Lappajärvellä työttömiä oli maaliskuussa 151, kun helmikuussa määrä oli 156 ja vuotta aikaisemmin maaliskuussa 127. Työttömien määrä oli siis noussut vuoden takaisesta 24 henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tämän vuoden maaliskuussa 11,3 prosenttia.

Soinissa työttömiä oli maaliskuussa 126, kun helmikuussa määrä oli 148 ja vuotta aikaisemmin maaliskuussa 130. Työttömien määrä oli siis laskenut vuoden takaisesta neljällä henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tämän vuoden maaliskuussa 13,9 prosenttia.

Vimpelissä työttömiä oli maaliskuussa 146, kun helmikuussa määrä oli 161 ja vuotta aikaisemmin maaliskuussa 147. Työttömien määrä oli siis laskenut vuoden takaisesta yhdellä henkilöllä. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli tämän vuoden maaliskuussa 10,9 prosenttia.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliDj -kurssi Alajärvellä ammattilaisopissa
Seuraava artikkeliOmaishoidon tuen määrärahaan korotus Soinissa