Omaishoidon tuen määrärahaan korotus Soinissa

Mainos[adrotate banner="3"]

Soinin kunnanvaltuusto käsitteli kokouksessaan omaishoidontuen määrärahan korottamista. Valtuusto päätti, että määrärahaan varataan kuluvalle vuodelle 10000 euron lisämääräraha. Huhtikuun alusta omaishoidontukea myönnetään kaikille kriteerit täyttäville.

As. Oy Soininpuiston kattoremonttiin varattiin kunnan osuuteen myös 13000 euron lisämääräraha.

MAINOS

Erilaisille hankkeille varattiin 46500 euroa tilapäisiin antolainoihin. Summasta myönnetään tilapäisrahoitusta 4500 euroa Soinin Suopöllöt ry:lle ja 42000 euroa Kyläpääskyt ry:lle.

Suopöllöt ovat hankkimassa kalusteita, välineitä ja varastoa partiomajalle Torasjärven rantaan. Kyläpääskyt kunnostaa Ranta-ahon tilan alueen/rakennuksen kunnostamiseen ja uuden 50 neliön rakentamiseen. Kohteen on suunnitellut Anssi Lassila. Tarkoitus alueella on järjestää erilaisia kulttuuri- ja matkailutilaisuuksia.

Rahoitus hankkeille myönnetään sillä ehdolla, että Ely-keskus tekee hankkeista myönteisen päätöksen. Lainat maksetaan kunnalle takaisin siinä vaiheessa, kun Ely-keskus maksaa hankerahoituksen.

Perusturvan viime vuoden tilinpäätökseen liittyen myönnettiin ylitysoikeus vastaanottopalveluihin 72016 euroa, suun terveydenhuoltoon 7940 ja perhepalveluihin 14072 euroa. Vaikka em. suurtuotteet ylittyivät, ei perusturva kokonaisuudessaan ylity.

Yhteistoiminta-alueen purkaminen ensi vuodenvaihteessa aiheuttaa organisaatiomuutoksia kunnissa. Soinin henkilöstöorganisaatiota esitteli kunnanjohtaja Stefan Sundberg.

– Koko henkilöstömäärä on tässä vaiheessa 80 henkilöä. Eniten henkilöstöä on sivistys- ja varhaiskasvatuspuolella, 42 henkilöä. Teknisellä puolella on 23 henkilöä, kuntapalveluissa 6 hlöä, toimistotiimissä 6 hlöä ja hallinnossa/velkaneuvonnassa yhteensä 3 henkilöä.

– Perusturvan osalta henkilöstö siirtyy Alajärven kaupungilta Kuusiolinnan tai Kuussoten palvelukseen. Tällä hetkellä siirtymässä on 37,5 henkilötyövuotta. Ostopalveluina ovat maatalous, lomatoimi, ympäristö, koulukuraattori, musiikkiopisto ja kansalaisopisto. Voi olla, että luottamushenkilöistä kootaan lautakuntina vain tekninen- ja sivistyslautakunta, selvitti Sundberg.

Värikkäimmin keskusteltiin pykälässä ”Muut asiat.” Valtuutettu Taru Mäkipelto toi esille vanhusten ruokapalvelun ja Kotivaaran pyykkien hoidon. – Miksi ateriat pitää kuljettaa kylminä sivukylille ja kodinhoitajat ajavat perässä ja lämmittävät ruuan? Miksi Kotivaaran pyykkienpesu hoidetaan Pietarsaaressa, kun voitaisiin palkata siihen paikallinen tekijä, joka voisi tulla halvemmaksikin?

Pitkän keskustelun jälkeen todettiin, että ruokapalveluiden järjestäjä tulkoon selvittämään asiaa seuraavissa kokouksissa.

Kunnassa vieraili maanantaina pohjalainen kansanedustaja Antti Kurvinen. Puheenjohtajat ja kunnanjohtaja selvittelivät kokousväelle vierailun antia.

– Kunnan pitää hoitaa taloutensa kunnossa. Silloin toimintaedellytykset ovat jatkon kannalta mahdollisia, totesi kunnanjohtaja Sundberg.

Rami Puro

MAINOS
Edellinen artikkeliTyöttömyys hienoisessa laskussa
Seuraava artikkeliValkoisempi hymy Helmidentistä