Louis Nyyssönen 50 vuotta Hengitysyhdistyksen toiminnassa

Järviseudun Hengitysyhdistyksen kevätkokous pidettiin Mäntyhovissa Evijärvellä. Kokouksen alussa pidettiin hiljainen hetki ja näin kunnioitettiin Riitta Mattilan työtä hengitysyhdistyksessä. Hän toimi hallituksen jäsenenä usean vuoden ajan.

Yhdistyksen puheenjohtaja Seppo Leväniemi avasi kokouksen ja toivotti osallistujat tervetulleeksi. Hänet valittiin kokouksen puheenjohtajaksi. Yhdistyksen sihteeri Raili Rantakangas valittiin kirjaamaan kokouksen kulku paperille.

MAINOS

Pöytäkirjan tarkistajaksi valittiin: Kaija Palomäki ja Päivi Kultalahti Evijärveltä. Sääntömääräiset asiat, toimintakertomukset, tilit ja taseet hyväksyttiin yksimielisesti, pienin muotoseikkojen korjauksen yksimielisesti.

Kokouksen jälkipuolisko ennen kokouksen päättämistä painottui Hengitysliiton jäsenenä 50 vuotta olleen Louis Nyyssösen muistamiseen ja lämpimään yhdessä oloon. Kiitospuheessaan Nyyssönen kertoi sairastuneensa 1945.

Sairaalassa päivät kuluivat ulkoillessa ja mäntymetsän tuoksuja haistellessa. Hänellä oli myös mahdollisuus opiskella ja niinpä hän suoritti kauppakoulun oppimäärän.

Persoonalliseen ja humoristiseen tyyliinsä kuulijakuntansa valloittaen hän kertoi, että vaikka on syntynyt Yhdysvalloissa, niin joutui tekemään viisumihakemuksen halutessaan matkustaa synnyinmaahansa sotien jälkeen.

Kaavakkeen ensimmäinen kysymys nauratti kun se kuului: ”oletteko kommunisti”. Toinen kysymys: ”sairastatteko keuhkotautia” veti jo sitten vastaajan totiseksi.

Elämäntyöstään hänet on palkittu Diplomikauppiaan arvonimellä.

Seppo Leväniemi

MAINOS
Exit mobile version