3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärven yrittäjille ansiomerkkejä sekä tietoa unen merkityksestä

Alajärven Yrittäjät ry:n kevätkokouksessa Kanavan Kevarissa jaettiin ansiomerkit ansioituneille yrittäjille, joille on tullut ainakin 20 vuotta yrittäjän uraa täyteen. Suomen Yrittäjien kultainen yrittäjäristi myönnettiin Juhani Yli-Sikkilälle, Anna-Liisa Saarelalle ja Jorma Keijoselle.

– Yrittäjyys on erittäin kovaa ja kun ajatellaan, että kun 20 vuotta siellä on takana vuosia, niin siinä on tehty töitä aivan valtavasti, puheenjohtaja Toni Harjula totesi.

MAINOS

Yhdistys on päättänyt, että se jakaa ainoastaan kultaisia yrittäjäristejä yli 20-vuotisesta toiminnasta yrittäjänä. Yhdistys itse kustantaa merkit ja siksi jakaa niitä mahdollisuuksiensa mukaan, jolloin osa voi joutua odottamaan hetken merkkiään. 20-vuotisen uran saavuttaneita ei kuitenkaan unohdeta, totesivat sekä Harjula että Keijonen. Heitä pyritään muistamaan seuraavina vuosina.

Yrittäjien on itse mahdollista hakea ja kustantaa 30-vuotisesta urasta myönnettävä timanttinen ansiomerkki, jolloin Alajärven Yrittäjät voi jakaa merkin.

Yli-Sikkilä totesi omasta yrittäjäurastaan, että 20 vuoden aika ei ole tuntunut pitkältä. – Matkalle ole sattunut yhtään samanlaista päivää!

Juhlallisuuksien jälkeen Alajärven Troven toimitusjohtaja Tatu Kurunmäki piti yrittäjille esitelmän aiheesta Unen merkitys yrittäjälle. 3,5 vuotta yrittäjänä toiminut Kurunmäki kertoi tehneensä aikanaan päätöksen, että levosta hän ei tule tinkimään, eikä ole päätöstä katunut.

– Ihminen tarvitsee lepoa ollakseen parhaimmillaan. Säännöllinen uni tuo tarvittavat elintoiminnot niin, että vireystila on parhaimmillaan, Kurunmäki valaisee unen merkitystä. Riittävä yöuni on 7-8 tuntia.

Unen neljällä eri vaiheella on jokaisella oma tarkoituksensa. Viimeinen unenvaihe REM-uni on se hetki, jolloin aivot lepäävät. Sen ansiosta ihminen muistaa paremmin.

Kurunmäki antoi yrittäjille hyvän syyn pohtia omaa nukkumistaan kysymällä, miksi antaa kilpailijalle etulyöntiasema sillä, että nukkuu niin vähän. – Kannattaa olla parhaimmillaan, Kurunmäki kannusti.

Uneen vaikuttavat ruokavalio, säännöllinen liikunta, huoneilma ja tarpeeksi hyvä pimennys valoisaan aikaan. Puhelimet ja tabletit kannattaa laittaa pois. Myös patjalla on merkitystä. Alapatjan on oltava riittävän jämäkkä, että vartalo pysyy suorana. Sen täytyy kuitenkin joustaa olkapään kohdalta. Petauspatjan tehtävänä on pehmentää, että veri pääsee kiertämään raajoissa eivätkä ne puudu.

Päiväunet voivat olla hyväksi, kunhan niiden pituus ei ylitä puolta tuntia. Helpoiten ihminen nukahtaa iltapäivällä kolmen ja neljän välillä.

Kurunmäki suositteli yrittäjiä tekemään yöunista säännölliset. Suositus pätee varmasti meistä ihan jokaiseen.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät