Vimpelin Vedon uusi jaosto Happi-O2 tarjoaa liikuntamahdollisuuksia kaikille

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Vedon uusi kestävyys-, ulkoliikunta- ja yleisurheilujaosto Happi-O2 tulee tarjoamaan lapsille, nuorille ja aikuisille liikkumismahdollisuuksia uudenlaisella toimintatavalla. Vastaperustetun jaoston ajatuksena on luoda kaikille yhtäläiset mahdollisuudet harrastaa ulkoliikuntaa lähellä, edullisesti ja rennossa ilmapiirissä.

liiku

Jaoston puheenjohtajan Antti Sankkolan mukaan ajatus lähti Vimpelin hiihtoseuran toiminnan pohjalta. Viime vuosina talviolosuhteet ovat olleet heikkoja ja mietinnässä on ollut, miten toimintaa voitaisiin lähteä järjestämään laajemmin.

MAINOS

Viime talvena toimi hyvin ulkoliikuntakerho, jossa oli joka toinen viikko hiihtokoulua ja joka toinen viikko luistelua. Tältä pohjalta tuli ajatus, että lähdettäisiin kehittämään yhteistyössä koko Vimpelin alueen kanssa Vimpelin Vedon yhteyteen yhteistä jaostoa.

– Liikunnan aloittamisen kynnys pitäisi saada mahdollisimman matalaksi perheille, aikuisille ja lapsille, Sankkola avaa toiminnan ajatusta. -Ja se on ihan keskeinen se ajatus, että me ei toimita kilpailussa, meillä ei ole kilpailuideologiaa tämän jaoston alla, hän jatkaa.

Tarkoituksena on tarjota liikunnallisia elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia. – Kaikilla osallistujilla on aina hauskaa ja hymyssä suin voi tulla toimintaan mukaan.

Tarkoituksena on saada mukaan nekin, jotka eivät ole pitäneet liikunnasta tai löytäneet vielä omaa lajiaan. Toiminta tarjoaa runsaasti eri lajeja, joista varmasti jokainen löytää omansa.

Uuden jaoston myötä toiminta jaetaan kausille ja jokaisella lajilla on oma henkilö, joka huolehtii lajinsa apuvetäjät mukaan parin viikon ajaksi. Tällä varmistetaan, ettei toiminta kaadu yhden henkilön niskaan.

Yksi asiaa eteenpäin vienyt henkilö on Tero Havinen, joka on ollut aktiivinen toiminnan aloittamisen suhteen. Hän tuntee alueen liikuttajat, jotka puolestaan ovat ottaneet idean innolla vastaan. Mukaan onkin saatu noin 20 henkilöä vetämään toimintaa.

Pyrkimys on, että toiminnalla on kiinteä harjoitusaika ympäri vuoden pääsääntöisesti viikoittain torstaisin kello 18. Tähän aikaan Vedon alla ei olisi muuta toimintaa tai harjoituksia. Siten myös muiden lajien harrastajien on helpompi lähteä mukaan toimintaan. Toiminnasta tullaan tiedottamaan useita eri kanavia pitkin.

– Tavoitteena on tarjota mahdollisimman edullista toimintaa. Lähtökohtaisesti kaikki on maksutonta, mutta sitä ei voida mitenkään kaikissa tapauksissa luvata, Sankkola sanoo. Mukaan saavat osallistua kaikki toiminnasta kiinnostuneet asuinpaikasta riippumatta.

liiku2

Lajivalikoimassa tulee olemaan tarjolla talvella hiihtoa, luistelua ja laskettelua. Keväällä on mahdollisuus harrastaa jalkapalloa, yleisurheilua, suunnistusta ja geokätköilyä. Myöhemmin syksyllä tulee mukaan myös retkeilyä, vaellusta ja kiipeilyä sekä palloilulajeja. Lisäksi on luvassa muuta toimintaa, kuten koirakävelyä, jossa ei välttämättä tarvita ohjaajaa, vaan riittää yhteinen sovittu tapaamisaika liikunnalle.

Vuodessa järjestetään kolme muuta isompaa tapahtumaa, keväällä, syksyllä ja talvella. Näistä yksi on aloitustapahtuma, kun toiminta polkaistaan käyntiin 11. toukokuuta kello 18 Vimpelin hiihtomajalla. Sinne tuodaan esille Vedon seuratoiminnan alta toimintaa joukkueittain.

Lisäksi nuorimmille on tarjolla frisbeetä, luontopolku ja leikkiä, hieman vanhemmille lapsille puolestaan suunnistusta, jalkapalloa ja frisbeerata. Ohessa on Vimpelin pyöräilykauden avaus sekä koiralenkki. Tilaisuutta sponsoroi Vimpelin Osuuspankki.

Vapaa-aikatoimesta Ari Takala on mukana osittain toiminnan koordinaattorina. Vapaa-aikatoimi järjestää liikuntapaikkoja ja puitteita toiminnan harjoittamiseksi. Yhteistyötä tehdään myös Alajärven Ankkureiden suunnistusjaoston kanssa. Yhteistyötä tehdään lisäksi koulujen ja muiden järjestöjen kanssa.

Avaustapahtuma ja muu Happi-O2:n toiminta on oivallinen tilaisuus olla mukana liikkumassa ja samalla kerätä suorituksia Torstai-lehden Nyt liikkumaan -kampanjaan!

Jaana Koivukoski

MAINOS
Edellinen artikkeliSoitintaide -huutokaupassa huudettiin tuunattuja soittimia
Seuraava artikkeliJärviseudun Mobilistit tänään tien päällä!