-15.4 C
Alajärvi
torstai 30.11.2023
MAINOS
MAINOS
MAINOS

Soitintaide -huutokaupassa huudettiin tuunattuja soittimia

Alajärven musiikkiopiston ja Kuvataidekoulu Eeron yhteistyössä järjestämä Tuunatut soittimet -näyttely tuli päätepisteeseensä, kun soitintaideteokset huutokaupattiin.

Soitintaide -huutokauppa järjestettiin Alajärven kaupunginkirjaston lukusalissa maanantaina. Meklarina toimi Topi Rajala. Tapahtuman avasi Musiikkiopiston rehtorin viransijainen Minni Immonen, joka kuvaili huutokauppaa mahtavan projektin päätöshetkeksi.

Lehtimäen perusopetus I-II ryhmän tekemä teos Ruusuviulu huudettiin 70 eurolla.
Lehtimäen perusopetus I-II ryhmän tekemä teos Ruusuviulu huudettiin 70 eurolla.

Tapahtumassa ei koettu varsinaisesti mitään yleisöryntäystä, mutta kaikkiaan seitsemän teosta viidestätoista saatiin myytyä. Teosten lähtöhinnaksi oli asetettu pääasiassa 25 euroa kahta suurinta työtä lukuun ottamatta.

MAINOS

Kuvataidekoulun opettaja Ritva Lindberg totesi kuudesta vuodesta lukioikäiseen olleiden lasten ja nuorten panostaneen töihin tosissaan. – Ideoinnit ja lopputuotokset ovat oppilaslähtöisiä, hän kertoi teosten toteuttamisesta. Ennen jokaisen taideteoksen huutamisen aloittamista Lindberg kertoi työstä ja sen tekijöistä.

Kaikkia teoksia ei ollut varsinaisesti tarkoitettu seinälle, vaan esimerkiksi soitinkoteloille oli keksitty muutakin käyttöä. Soitinkotelosta tehty teos nimeltään Kisunpeti toimii nimensä mukaisesti yhden tai kahden kissan petinä. Teos luovutettiin huutokaupassa uudelle omistajalle.

Kattipakki ja Kleokatti olivat puolestaan tehty viulukoteloista. Niiden sisään saa pörröisen eläimen hoitotarvikkeita. Viulukoteloista oli poistettu sisäosat ja ne oli vuorattu uudelleen. Myös Kleokatti myytiin huutokaupan aikana.

Ruusuviulu oli herättänyt kiinnostusta jo etukäteen ja siitä oli annettu ennakkotarjous. Teos aiheutti myös huutokilpailun ja päätyi lopulta ennakkotarjouksen antaneelle.

Lukiossa olevan Emilia Pursiaisen teoksesta Enimmäkseen duurissa käytiin kovin kilpailu. Siitäkin oli tehty ennakkotarjous. Kaksi huutajaa huusivat kilvan teosta vuorotellen viiden euron korotuksilla, kunnes teos löysi uuden omistajan 80 eurolla.

Kirjastotoimenjohtaja Tarja Kyrönlahti hankki kaupunginkirjastoon teoksen Kuplat. Kuvataidekoulun opettajan Marjut Mässbackan teos asetetaan näytteille kirjaston nuorten puolelle.

Immonen ei jäänyt harmittelemaan yleisökatoa tai myymättömiä teoksia. – Nuoret sai käyttää lahjakkuuttaan tehdäkseen teokset valmiiksi ja lisäksi tuetaan nuorten opiskelua. Sillä tavalla oli hieno projekti, että nuoret ja nuorten työ pääsivät esille, hän kokoaa yhteen tunnelmat huutokaupan jälkeen.

Huutokaupan tuotto oli 305 euroa, joka menee kokonaisuudessaan oppilaiden stipendirahastoon. Huutamatta jääneet teokset eivät kuitenkaan jää ilman omistajaa. Teoksen voi vielä saada omakseen Järvi-Pohjanmaan musiikkiyhdistyksen 18.5. pidettävän kevätkonsertin yhteydessä järjestettävistä arpajaisista.

Jaana Koivukoski

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät