-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Uudet euroviljelijät valmistuivat Jamilta

Järviseudun Ammatti-instituutin Alajärven toimipisteessä saatiin vapuksi päätökseen talven Euroviljelijäkoulutus.

Koulutus toteutettiin 25.9.-29.4. välisenä aikana. Lähiopetusta oli 40 päivää, jotka toteutettiin perjantaisin ja lauantaisin noin kahden viikon välein.

MAINOS

Euroviljelijäkoulutus on koulutusmuoto, joka täyttää nuoren viljelijän aloitustukeen, investointitukeen sekä luopumistukiin vaadittavan koulutuksen. Niinpä koulutus onkin suunnattu erityisesti sukupolvenvaihdostilanteessa oleville tilan jatkajille, joilta puuttuu ennestään EU -tukiin vaadittava maatalousalan koulutus.

Koulutuksen tavoitteena on antaa oman maatilan aloittamiseen, kehittämiseen sekä kannattavaan liiketoimintaan tarvittavia tietoja ja taitoja. Koulutuksen aikana laaditaan mm. oman maatilan liiketoimintasuunnitelma, käydään läpi maatilan kirjanpitoa ja verotusta, tukijärjestelmää, rahoitusmahdollisuuksia, eri viljelykasvien viljelytekniikkaa, lannoitusta sekä kasvinsuojelua.

Koulutuksen aikana tehtiin myös useita yritysvierailuja. Vastuukouluttajina ovat toimineen Timo Ikola ja Jyrki Savolainen.

Koulutuksen suorittivat Hämäläinen Juho-Henrik Alahärmästä, Härkönen Juha Ylihärmästä, Korpi Jaakko Alahärmästä, Lanttola Juha Ähtäristä, Lilja Juha Nurmosta, Mäkikari Juho Ylihärmästä, Mäkikari Tuomas Ylihärmästä, Perälä Toni Lapualta, Pirttinen Tuomas Alahärmästä, Puoliväli Arttu Alajärveltä, Saari Jonna Kivijärveltä ja Turja Henna Alajärveltä.

Seuraava euroviljelijäkoulutus alkaa Jamilla Alajärvellä 23.9. Uutta syksyllä alkavassa koulutuksessa on se, että opiskelijat suorittavat koulutuksen aikana maaseutuyrittäminen -tutkinnon osan, josta saavat myös osatutkintotodistuksen.

Jos sukupolvenvaihdos alkaa omalla tilalla olla ajankohtainen tai haluat muuten kartuttaa osaamistasi maatalousyrittäjänä toimimisessa, kannattaa olla yhteydessä Jamille ja kysyä lisätietoja aikuiskoulutuksen toimistosta.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät