13.8 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Maratonia Taimelan tapaan!

Alajärven Lehtimäellä sijaitsevassa Taimelan koulussa toteutetaan toukokuun aikana koulun oppilaiden ja henkilöstön yhteinen liikuntatempaus, jossa toukokuun aikana on tarkoituksena juosta, hölkätä tai kävellä koulun ympäristöön merkattua 380 metrin pituista rataa täysmaratonin verran, eli 42,2 kilometriä.

Idea tempaukseen lähti koulun rehtorilta Liisa Nygårdilta.

MAINOS

– Silmiini sattui muutama viikko siiten internetistä juttu, jossa kerrottiin erään suomalaisen koulun toteuttamasta vastaavanlaisesta liikuntakampanjasta ja siitä saaduista hyvistä kokemuksista.

– Otin asian esille opettajankokouksessamme ja kun siellä kaikki suhtautuivat asiaan myötämielisesti, niin maratonprojekti saatiin nopeasti alulle, kertaa Nygård.

Rehtori Nygård kertoi, että kaikille tempaukseen osallistuville oppilaille on jaettu kaavakkeet, jonne jokainen merkitsee päivittäin välituntien aikana kiertämiensä kierrosten määrän. Maratonin verran rataa toukokuun aikana kiertäneet oppilaat tullaan palkitsemaan.

– Suositusten mukaan koulupäivän aikana jokaisen lapsen tulisi liikkua aktiivisesti vähintään tunnin ajan ja tämän tempauksen avulla siihen on tietysti helpompi päästä. Henkilökunnan mukanaolo tempauksessa vahvistaa varmasti myös yhteisöllisyyden tunnetta koulussamme, jatkoi Nygård.

Tempaus aloitettiin vapun aatonaattona koko koulun yhteisellä oppitunnin kestäneellä liikuntasuorituksella, jonka aikana ahkerimmat kiersivät rataa pitkälle yli kymmenen kertaa.

Myös Ylikylällä kuntoillaan!

Myös Ylikylän koulussa opettajat ovat huomanneet netistä saman maraton-vinkin, jonka Liisakin oli lukenut. Ylikylä kuuluu valtakunnalliseen Liikkuva koulu -ryhmään, joten idea otettiin heti vastaan myös Ylikylän koululla.

Ylikylän koululla kovakuntoisimmat juoksivat maratonin matkan reilussa viikossa ja kolmessa viikossa maratoonareita oli jo iso liuta!
Ylikylän koululla kovakuntoisimmat juoksivat maratonin matkan reilussa viikossa ja kolmessa viikossa maratoonareita oli jo iso liuta!

Ylikylällä tempaus aloitettiin huhtikuulla. Koululle mitattiin puolen kilometrin lenkki pihan alueelle ja sitä oppilaat ja opettajat ovat nyt juosseet välitunneilla, liikuntatunneilla, ja osa jo ennen koulun alkua tai muutaman kierroksen vielä koulun loputtuakin.

Innokkaita lenkkeilijöitä löytyi heti ja kovakuntoisimmat juoksivat maratonin matkan (42 km) jo reilussa viikossa ja kolmessa viikossa maratoonareita oli jo iso liuta! Tätä jatketaan vielä muutaman viikon ajan ja nyt ovat kelitkin olleet tähän suosiolliset.

Eli liikunnan iloa löytyy lapsista ja aikuisistakin löytyy eri puolilta Alajärveä!

(Päivitetty lisäys Ylikylän koululta 9.5. klo 8.53)

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät