Suninsalmen kahvilasta kesän tapahtumakeskus

Mainos[adrotate banner="3"]

Suninsalmen kahvila Lehtimäellä on paikka, jossa monet viivähtävät kesän aikana nauttimassa leppoisista rantamaisemista ja tunnelmasta.

Kahvila on nyt saanut uudet yrittäjät ja se avataan näinä päivinä. Yrittäjinä toimivat Sari Saunamäki ja Minna Harju. Naisilla on entuudestaan yhteinen yritys Lounasportti Seinäjoella ja mittava kokemus alalta eri tehtävissä.

MAINOS

Suninsalmelle Sari ja Minna tulevat täynnä intoa ja ideoita, joita lähdetään myös toteuttamaan täysin purjein. – Me teemme sen, mitä lupaammekin ja tässä Suninsalmella on hieno paikka toteuttaa ideoitamme, naiset kertovat.

Yrittäjistä Minna on kotoisin Kemistä, mutta asunut Pohjanmaalla puolet elämästään. Sari taas on lähtöisin Kurikasta ja kierrettyään aikansa maailmaa hän palasi takaisin Pohjanmaalle. Naiset tutustuivat yhteisessä työpaikassa ja kun heidän omistamansa Lounasportin tilat jäivät tyhjilleen, syntyi idea yrittäjäksi ryhtymisestä.

Tuota päätöstä ei ole tarvinnut katua, sillä naisten työmoraali ja ajatukset palvelusta istuvat saumattomasti yhteen. Sarilla on kattava kokemus ruoanvalmistuksesta ja Minna puolestaan tuntee toimistorutiinit sekä palvelun.

– Meille molemmille asiakas on aina ykkönen, häntä palvellaan kuin kuningasta, naiset kertovat.

Nyt kun työaika jakautuu kahteen yritykseen, on työnjako se, että Minna on viikot Seinäjoella ja viikonloput Suninsalmella. Sari taas keskittyy Suninsalmeen. Molemmissa yrityksissä on myös ulkopuolista työvoimaa.

Suninsalmen kahvila avataan aluksi vain ruokapuolella, olutlupa on tulossa perästä. Kesäkuun alusta alkaen Suninsalmi on avoinna joka päivä. Aukioloajat kehittyvät tarpeen mukaan ja ajankohtaisen tilanteen näkee Facebookista.

Valikoimiin tulevat ainakin pizzat, grillituotteet, salaatit, oluet, limsat ja jäätelöt. Toivottu pehmiskonekin on jo saatu paikalle! Pienestä elintarvikekioskista löytyy perustarvikkeita.

Ruokapuolella tullaan pitämään teemapäiviä, jolloin tarjolla on aina yhden päivän ajan vaikkapa lohisoppaa! Yrittäjät ottavat mielellään vastaan toiveita ja ideoita.

Toimintaa kaiken ikäisille

Sari ja Minna eivät Suninsalmen pyörittämistä ideoidessaan ole miettineet vain kahvilan sisustusta ja ruokalistoja, vaan sen toimintaa kokonaisuutena.

Kahvila tuokin nyt vuokralle mm. neljä sup -lautaa, eli lainelaudan tyyppisiä, seisaaltaan melottavia lautoja! Lisäksi vuokrattavissa on kaksi kajakkia ja yksi kolmen hengen inkkarikanootti.

Yhteistyössä Koski-Häjyjen kanssa on tulossa tutustumispäivä, jossa saa opastusta melontaan. Illalla tehdään myös maksullinen melontaretki.

Kesäteatteriakin on suunnitelmissa! Mielensäpahoittajan uusi versio on tavoitteena saada Suninsalmelle Lapuan teatterin esittämänä. Lisäksi etsinnässä on stand up -koomikko omaan iltaansa. Karaokea järjestetään lähinnä keskiviikkoisin ja lauantaisin.

Lapsiakaan ei unohdeta. 22.6. eteenpäin joka keskiviikko ainakin heinäkuun loppuun saakka Suninsalmella kello 12-13.30 on 4-vuotiaista eskari-ikäisiin lapsille ja kello 14-17. eskari-ikäisistä 13 –vuotiaisiin omaa ohjattua toimintaa.

Ohjaajana toimii koulutettu henkilö ja lapsille on luvassa monenlaista touhua askartelusta leipomiseen ja muuhun mukavaan. Materiaali- ja välipalamaksu on pienemmiltä kaksi euroa ja isommilta neljä euroa.

Kyläseuran Suninsalmen kahvilan edustamalle rakentama uudelle terassille pääsee myös rattaiden kanssa. Uusi terassi keskitetäänkin ruokailuun ja perheille, vanhan terassin jäädessä ns. olutterassiksi.

Tämän lisäksi suunitteilla on myös picnic -konsertti, joten kiinnostuneet bändit voivat ilmoittautua! Tuolloin kaikilla olisi mahdollisuus tulla ranta-alueella vaikka omin eväin kuuntelemaan musiikkia. Picnic -korin voi toki ostaa myös kahvilasta.

Oman lisänsä Suninsalmen kesään tuovat Rannankylän kyläyhdistyksen tapahtumat, kuten Suninsalmi Soi – lauantaina 16.7., Beach Volley -turnaus 6.8. ja Venetsialaiset 27.8. Lisäksi kyläyhdistys pitää alueella kesällä toripäiviä.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliJuhlat alkakoon!
Seuraava artikkeliAjankohtaista kasvintuotannosta