-15.7 C
Alajärvi
tiistai 05.12.2023
MAINOS
MAINOS

Lintujen kuningas viihtyy Kyyjärvellä pihapiirissä

Kyyjärveläinen Raimo Salo yllättyi kun kurkipari alkoi vierailla aivan pihapiirissä. – Noin viikko sitten aloimme ihmetellä, mikä ihme popsii krysanteemin kukkasipulit istutetusta kukkapenkistä? Voisiko syyllinen olla myyrä tai pihapupu, pupuja meillä kasvaa vanhan mökin alla ja joka kesä nämä ottavat sivun pihan ”tuotosta”?

Kurjilla ei ole pihalta kiire mihinkään.
Kurjilla ei ole pihalta kiire mihinkään.

Sitten asia alkoi selvitä, kun yhtenä aamuna alkoi kuulua kello 5.30 kova meteli pihasta, makuuhuoneen ikkunan alta!

MAINOS

– Nousimme katsomaan, koska ääni oli melkoinen ja kas kummaa, kurkipari siinä naposteli kukkaistutusta! Ne olivat penkoneet taimet ylös, mutta vain sipulit kelpasivat. Myös vasta kylvetty nurmikonsiemen näkyy maistuvan!

– Opimme samalla, ettei kurkipari pysty puoli kuusi aamulla hillittyyn keskusteluun ainakaan kukkapenkissä.

Salo onnistui saamaan syyllisestä, toinen pysytteli siinä vaiheessa kauempana.

– Sama meininki on jatkunut muutaman päivän ja ei liene kovin tavallista, että kurki tulee näin liki ihmisen asuntoa. Pihalammen vesi on nyt korkealla ja kosteikossa on valtavasti sammakoita, nehän on kurkien suosikkiruokaa ja pariskunta näkyy ruokailevan suolammen reunamilla.

Kelpaahan se pelloksi pienempikin maapala, kun kurjet muutoin ovat mieltyneet uuteen asuinpaikkaansa.
Kelpaahan se pelloksi pienempikin maapala, kun kurjet muutoin ovat mieltyneet uuteen asuinpaikkaansa.

– Linnut liikkuvat pihassa aamuyöstä, koska muuta liikettä ei ole, asumme näet keskellä metsää.

Salo kertoo, että pihapiirissä asuu muitakin mielenkiintoisia eläimiä. – Viirupöllö on pesinyt pihapiirissä, varpushaukan jättämiä pikkulintujen höyhentuppoja löytyy nurmikoilta ja muutamana vuonna on näkynyt karhunkin jätöksiä, tosin kauempana pihasta.

– Tänä keväänä aloitimme myös kimalaisten ruokinnan. Veikeiden pörriäisten touhua on rauhoittavaa seurata ja ruokakuppi on ahkerassa käytössä. Ohjeet ruokinnasta löytyy netistä.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät