-2.9 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Unelmien liikuntapäivässä reippailtiin ulkoilmassa

Alajärvellä tempaistiin valtakunnallisen Unelmien liikuntapäivän merkeissä tarjoamalla kaikelle kansalle tilaisuuden pyöräillä, kävellä, sauvakävellä tai vaikkapa rullaluistella, ihan omien unelmien mukaista liikuntaa.

Kohtaamispaikkana toimi Ankkurikenttä, jossa oli tarjolla mehua ja vettä sekä paikka suoritusten kirjaamiselle.

MAINOS
Sydänyhdistyksen esittelypisteellä näki konkreettisesti, miten paljon sokeria moni terveellisenäkin pidetty ruoka sisältää.
Sydänyhdistyksen esittelypisteellä näki konkreettisesti, miten paljon sokeria moni terveellisenäkin pidetty ruoka sisältää.

Päivässä nähtiin Alavolin suosittua Lavis -tanssijumppaa ja päivän yhteydessä palkittiin myös Ui kesäksi kuntoon -kampanjan parhaat suoritukset. Bongaa pyöräillen Alajärven sillat -kampanja käynnistettiin ja porukalla pyöräiltiin Alajärven ympäri illansuussa.

Monenlaista mukavaa liikuntaa olikin järjestetty tarjolle päivään ja väkeä olikin liikkeellä väliin enemmän ja välillä vähemmän.

Alajärven Sydänyhdistys toi esittelypöytänsä paikalle muistuttaen mm. sokerinäyttelyllään siitä, miten paljon valkoista sokeria syömme ihan huomaamattamme. Sydänyhdistyksen naiset kertoivat, että lisäksi Sydänyhdistyksen väki osallistui päivän aikana Etelä-Pohjanmaan Sydänpiirin 60 -vuotisjuhlien merkeissä Unelmien pyöräviestiin.

Liikkuminen kannattaa!

Unelmien liikuntapäivään osallistuneet Sydänyhdistyksen Orvokki Arpala, Marjatta Kinnunen ja Pirjo Mäkelä suhtautuivat järjestettyyn tapahtumaan positiivisesti, koska olisi tärkeä saada mahdollisimman moni liikkumana ja löytämään oma unelmiensa tapa liikkua.

Orvokille rakkain liikuntamuoto on pyöräily, koska kävellessä hänellä selkä kipeytyy, mitä pyörän selässä ei tapahdu. Marjatalla taas on kaksi lajia ylitse muiden; tanssi ja kävely! Tanssia hän harrastaa viikoittain ja kävely kuuluu säännöllisesti ohjelmaan.

Pirjolle taas unelmien tapa liikkua on patikointi Lapin luonnossa. Pohjoinen vetää joka syksy tekemään päivävaelluksia eri kohteisiin.

Kaikki naiset ovat yksimielisiä siitä, että liikkuminen kannattaa. Vaikka ahdistaisi ja olisi paha mieli, niin se katoaa kun liikkuu. Liikunta auttaa myös hyvään unenlaatuun ja monet kolotukset jäävät taakse liikkuessa.

– Sen kyllä huomaa, jos ei ole muutamaan päivään liikkunut. Jalat käyvät ihan voimattomiksi, Orvokki sanoo.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät