Etelä-Pohjanmaan rahastolta kaksi työskentelyapurahaa Lehtimäelle

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomen Kulttuurirahaston Etelä-Pohjanmaan rahasto myönsi 57. vuosijuhlassaan ja apurahojen jakotilaisuudessa Vaasassa sunnuntaina yhteensä 1089500 euroa 126 apurahansaajalle.

Rahasto vastaanotti hakuaikana 590 hakemusta, joiden yhteenlaskettu hakusumma oli lähes kahdeksan miljoonaa euroa. Nyt myönnetyistä apurahoista taiteen osuus on 47 prosenttia, lastenkulttuurin 22 sekä tieteen 22 prosenttia. Loput apurahoista kohdistuvat kotiseututyöhön. Myönnettyjen apurahojen keskikoko pysyi 8000 eurossa.

MAINOS

Lisäksi rahasto myönsi 10000 euron suuruisen kulttuuripalkinnon tekstiilitaiteilija Kaarina Heikinheimolle ”elämäntyöstä tekstiilitaiteen ilmaisun omaperäisenä kehittäjänä ja rikkaan värimaailman tulkkina”.

Rahasto myönsi kulttuuripalkinnon Alajärveltä Vaasaan 5-vuotiaana muuttaneelle tekstiilitaiteilija Kaarina Heikinheimolle "elämäntyöstä tekstiilitaiteen ilmaisun omaperäisenä kehittäjänä ja rikkaan värimaailman tulkkina".
Rahasto myönsi kulttuuripalkinnon Alajärveltä Vaasaan 5-vuotiaana muuttaneelle tekstiilitaiteilija Kaarina Heikinheimolle ”elämäntyöstä tekstiilitaiteen ilmaisun omaperäisenä kehittäjänä ja rikkaan värimaailman tulkkina”.

Alajärveltä Vaasaan 5-vuotiaana muuttanut Kaarina Heikinheimo on kuvataiteilija, jolle tekstiili on toteuttamistapa. Heikinheimon materiaaleja ovat pääasiassa pellava, kupari, teräs ja lasi. Veistosten runkona on usein rautakehikko.

Heikinheimon tekstiiliveistokset ovat suurikokoisia ja niiden valmistaminen vaatii aikaa ja paljon työtä. Taiteilija toteuttaa itse kaikki työvaiheet.

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston myöntämistä työskentelyapurahoista kaksi tuli Alajärven Lehtimäelle ja vieläpä samalle kylälle.

Kokovuotisen 24000 euron työskentelyapurahan visuaalisissa taiteissa sai kuvataiteilija Tuula Ylivinkka ja säveltaiteissa puolivuotisen työskentelyapurahan, 12000 euroa, sai musiikinopettaja Heikki Jokiaho nuottikirjan sävellystyöhön. Molemmat apurahansaajat ovat Rannankylältä.

Soinilaislähtöinen musiikinopiskelija Martta Luoma (Espoo) sai klarinetinsoiton kesä-­ ja mestarikursseille osallistumiseen 2000 euron apurahan.
Soinilaislähtöinen musiikinopiskelija Martta Luoma (Espoo) sai klarinetinsoiton kesä-­ ja mestarikursseille osallistumiseen 2000 euron apurahan.

Lisäksi Luoma-ahon kyläyhdistys ry:lle Alajärveltä myönnettiin 3000 euroa taideleirin ja lastentapahtumien järjestämiseen. Järviseutu-säätiölle Vimpeliin myönnettiin kotiseutuneuvos Väinö Tuomaalasta kertovan elämäkertateoksen kirjoittamiseen 6000 euroa. Filosofian maisteri Elina Alkio ja työryhmä Alajärveltä sai nukketeatteriesityksen järjestämiseen 3500 euron apurahan.

Soinilaislähtöinen musiikinopiskelija Martta Luoma (Espoo) sai klarinetinsoiton kesä-­ ja mestarikursseille osallistumiseen 2000 euron apurahan.

Vuosijuhlassa ghanalaisia rytmejä ja improvisaatioteatteria

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston vuosijuhlassa Vaasan Kaupungintalon juhlasalissa kuultiin ja nähtiin muun muassa apurahansaajien esityksiä. Kpanlogo Yede ry aloitti juhlan esittämällä Kpanlogo Dance – Ghanalainen tanssi -esityksen.

Minna Vainionkulma soitti pianolla Sergei Rahmaninovin Melodie Op. 3 No 3 -teoksen ja Improvisaatioteatteri Intopiukeet esitti kaksi improvisaatioteatteriesitystä. Vaasan kaupungin tervehdyksen esitti Vaasan kaupunginjohtaja Tomas Häyry.

Juhlapuhujana toimi Vaasan yliopiston aluetieteen professori Hannu Katajamäki puhuen maakuntien voimasta.

Etelä-Pohjanmaan Kulttuurirahaston kulttuuripalkinnon ja apurahat jakoivat rahaston hoitokunnan puheenjohtaja Matti Jakobsson, asiamies Mika Virkkala ja sihteeri Tarja Aurell. Lisäksi vuosijuhlassa jaettiin perinteisesti myös Oiva Kuusisto Säätiön apurahat, jotka ojensi hallituksen puheenjohtaja Mikael Jern.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMuseoviikko alkaa Nelimarkka-museossa
Seuraava artikkeliTuhkimo ihastutti Alakylän koululla