Reippaat tytöt perustivat kesäkioskin Vimpeliin

Mainos[adrotate banner="3"]

Vimpelin Rantakyläntien varteen on ilmestynyt kioski, joka on saanut päät kääntymään monilta ohi ajaneilta.

Pirteän värinen koju hevostallin vieressä ei ole aivan tavallinen kioski. Sen myyjät nimittäin ovat iältään varsin nuoria, pääasiassa ala-asteen oppilaita. Silti yrittäjyys tuntuu heillä olevan hyvin hyppysissä.

MAINOS
Eerika Niemitalo, Kiia Kangasaho, Aleksandra Jaatinen ja Reetta Niemitalo toivottavat asiakkaat tervetulleiksi juuri avattuun TalliCafeen.
Eerika Niemitalo, Kiia Kangasaho, Aleksandra Jaatinen ja Reetta Niemitalo toivottavat asiakkaat tervetulleiksi juuri avattuun TalliCafeen.

Kioski, tai TalliCafe REAK, toimii tällä hetkellä neljän innokkaan nuoren voimin. He ovat Reetta ja Eerika Niemitalo, Aleksandra Jaatinen ja Kiia Kangasaho. Yhdessä he myyvät kioskissa pehmistä, kahvia, leivonnaisia ja mehua.

Pehmis tehdään kioskin pehmiskoneella ja leivokset ovat tyttöjen itse leipomia. Hinnat ovat kohtuulliset, ja ajoittain löytyy myös tarjouksia.

Mukana toiminnassa on myös muita tyttöjä hieman vanhempi, 7. luokkalainen Helka Niemitalo, jonka vastuualueena on talutusratsastuksen järjestäminen perheen pienimmille. Tähän tarkoitukseen on tarjoutunut viereisestä tallista Ruusa-poni.

Lauantaina TalliCafen äärelle oli kokoontunut runsas joukko uteliaita asiakkaita, ja nuoret yrittäjät pääsivät tositoimiin. Kauppa oli iltapäivään mennessä käynyt heidän mukaansa oikein hyvin.

Toimintaa pitävät silmällä tyttöjen vanhemmat. Sanna Järviaho kertoo idean kioskin perustamiseksi syntyneen jo viime keväänä. Tuolloin hän ehdotti tytöille kahvin myyntiä ja ajatus kehittyi pian toteutukseen asti.

– Tyttöjen kanssa tehtiin sopimukset, ja heidän kanssaan on selvitetty työhön liittyvät velvollisuudet ja vastuut, kertoo Sanna Järviaho. Lisäksi terveystarkastajalle on tehty huoneistoilmoitus, jolloin TalliCafe kuuluu terveystarkastuksen piiriin.

Varsinaisen kioskin rakensi Sampo Niemitalo, joka uhrasi työhön kaksi täysipäiväistä viikkoa.

TalliCafen aukioloajat ovat joustavat, ja toukokuun ajan pehmistä saa viikonloppuisin kello 11-16.

– Nyt kun tytöt ovat koulussa, kioski on auki pääsääntöisesti viikonloppuisin.

Tytöt harrastavat myös pesäpalloa ja tallitoimintaa, ja on otettava huomioon, miten ne antavat myöten kioskille, kertoo Järviaho. Kesälomien alettua aukioloaikojen odotetaan laajenevan päivällä tai parilla.

Mikäli kylmää pehmistä alkaa tehdä yllättäen mieli, ajantasaiset aukioloajat kannattaa tarkistaa TallICafe REAK:in Facebook-sivuilta. Sivuilta löytyvät myös ohjeet ajan varaamiseksi talliratsastukseen.

Joona Rannisto

MAINOS
Edellinen artikkeliAlajärvelle ylipainehalli monitoimihallin lisäksi?
Seuraava artikkeliNaiset kirmasivat mukavassa lenkkisäässä