Kesätervehdys Alajärven kaupunginjohtajalta

Alajärven kaupungin monipuolinen kesä

Alajärven kaupunki on loistava paikka asua ja yrittää, mutta myös hieno kesäloman vierailukohde. Alajärven kaupungin kesä on jälleen totutun monipuolinen erilaisine tapahtumineen ja palveluineen. Kesän kohokohtia ovat perinteiseen tapaan Aaltoa ja Aarioita – kulttuuritapahtuma ja Alajärven Rokulipäivät, jotka järjestetään ensimmäistä kertaa samaan aikaan 29.6-3.7.

Triathlonin ystävät saapuvat Rokulutriathloniin 2.7 testaamaan kuntoaan juoksemisessa, pyöräilyssä ja uinnissa. Tämän lisäksi Alajärven vireät kylät järjestävät paljon muuta ohjelmaa, joita ei kannata ohittaa täälläpäin liikkuessa.

MAINOS

Alajärveltä löytyy myös lukuisia arkkitehti Alvar Aallon suunnittelemia rakennuksia alkaen kaupungintalosta kirjastoon. Kävelyretkellä kaupungintalon ja kirkon ympäristöön voi ihailla useita eri Aallon suunnittelemia kohteita. Alajärvi tunnetaan myös taiteilija Eero Nelimarkasta, jonka töitä voi käydä ihailemassa Nelimarkka-museossa.

Kulttuuria, liikuntaa ja ostoksia

Alajärven vahvan ja monipuolisen kulttuuritarjonnan lisäksi tarjontaa on myös urheilun ystäville. Alajärven Ankkureiden superpesisottelut ovat mukava tapa viettää iltapäivää Kitron – pesäpallostadionilla. Liikuntaa kaipaaville tarjolla on iltarasteja, uimahalli, ohjattua liikuntaa ja omatoimista ulkoilua Alajärven monipuolisilla ulkoilualueilla.

Alajärven kaupungin ylläpitämistä venesatamista avautuu mahdollisuus veneiden vesillelaskuun Alajärvellä, Ähtärinjärvellä ja Lappajärvellä. Lappajärven rannalla, Isoniemen venesatama ja karavaanarialue tarjoavat loistavan lomailukohteen Alajärvellä. Vesistöt tarjoavat mahdollisuudet kalastukseen ja veneilyyn. Tervareitti on myös loistava mahdollisuus kanoottiretkeilyyn Alajärven alueen jokiluonnossa.

Alajärveltä löytyy hyvin laaja valikoima erilaisia erikoisliikkeitä, jotka usein hämmästyttävät ulkopaikkakuntalaista. Alajärveltä löytyy useita ruokailupaikkoja, joissa voi käydä sammuttamassa nälän patikoinnin jälkeen. Alajärven keskustaan valmistuu 2016 vuoden aikana Paavolantori- niminen kauppakeskus, jossa asiakkaita palvelee monipuolinen erikoiskauppojen ja –palveluiden keskus.

Haluan toivottaa kaikille lehden lukijoille oikein hyvää ja aurinkoista kesänaikaa!

Vesa Koivunen

Alajärven kaupunginjohtaja

MAINOS
Exit mobile version