-7.3 C
Alajärvi
sunnuntai 21.4.2024
MAINOS

Tänä kesänä pinkit paalit valtaavat suomalaisen maalaismaiseman

Naiset ovat maaseudun ja maatalouden tärkeä voimavara. Raisioagron pinkin värinen käärintäkalvo tuo maaseudulle paitsi värikkäitä rehupaaleja, myös tekee hyvää.

Pinkeillä paaleilla tuetaan Rintasyöpäyhdistystä sekä huomioidaan naisia, jotka ovat sairastuneet rintasyöpään tai toipuneet siitä. Tavoitteena on kerätä hyväntekeväisyyteen yhteensä 7500 euroa. Tuotto käytetään Rintasyöpäyhdistyksen valtakunnalliseen vertaistukitoimintaan.

MAINOS

Arvokasta lisätukea rintasyöpään sairastuneille saadaan peräti 70000:lla pinkillä paalilla ympäri Suomea. Jokaisesta myydystä käärintäkalvorullasta lahjoitetaan kolme euroa hyväntekeväisyyteen.

Yhteistyössä ovat Raisioagron lisäksi mukana pinkit kalvot valmistava Trioplast sekä kalvot ostava maataloustuottaja. Kokonaisuudessaan kampanjan tavoitteena on lahjoittaa Rintasyöpäyhdistykselle 7500 euroa.

– Pinkkien paalien huomioarvo pelloilla on hyvin vahva ja halusimme inspiroida Suomen kauniissa maaseutumaisemassa kulkevia ihmisiä huomioimaan rintasyöpään sairastuneita, kertoo Raisioagron tuoteryhmäpäällikkö Heidi Silvennoinen.

Asiakkaat ovat ottaneet uuden, pirteän värin omakseen nimenomaan hyväntekeväisyyden vuoksi.

– Useilta maatiloilta on kerrottu meille tarinoita läheisistä tai perheenjäsenistä, jotka ovat sairastuneet rintasyöpään tai toipumassa siitä. Toki erilainen ja piristävän näköinen värikin kiinnostaa, Silvennoinen jatkaa.

Lahjoituksella kehitetään vertaistukitoimintaa

Lahjoitusrahat käytetään Rintasyöpäyhdistyksen valtakunnalliseen vertaistukitoimintaan, tukihenkilöiden koulutukseen, työnohjaukseen sekä sairaudesta ja sen oireista tiedottamiseen.

– Vertaistuki on tärkeä osa kuntoutumista ammattilaisten toteutettaman terapian rinnalla, ja usein myös sen korvaajana, koska terapiaresurssit ovat hyvin rajalliset julkisella sektorilla, valaisee Rintasyöpäyhdistyksen puheenjohtaja Anu Niemi.

– Raisioagron ja Trioplastin kanssa tehtävä yhteistyö on varainhankinnassa ja toiminnan ylläpitämiseksi ensiarvoisen tärkeää, koska toimimme lähes täysin vapaaehtoisvoimin. Pinkkien paalien innoittamana kannatusjäseniksi voivat toki liittyä kaikki halukkaat, jotka haluavat tukea Rintasyöpäyhdistyksen toimintaa, Niemi kertoo.

Rintasyöpäyhdistys on Suomen Syöpäyhdistyksen jäsenjärjestö. Syöpäsäätiö ja Suomen Syöpäyhdistys jäsenjärjestöineen muodostavat Syöpäjärjestöt ja yhdessä ne vaikuttavat kansalliseen syöpäpolitiikkaan ja varmistavat syöpäpotilaiden hyvää hoitoa, asemaa ja etuuksia.

Kesän kuluessa Raisioagro järjestää sosiaalisessa mediassa ”Bongaa Pinkki paali” -kuvakilpailun (osallistuminen Instagramissa tunnisteilla #pinkitpaalit ja @raisioagro_oy). Kampanjassa voi seurata pinkkien paalien esiinmarssia sekä elämää suomalaisella maaseudulla.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät