MAINOS

Bloggaajan vinkit kesäisten juhlien järjestämiseen

Niina Hallilla on Alajärvellä syntynyt, Seinäjoella perheensä kanssa asustava Vuoden Askartelija 2015-titteliä kantava artenomi. Hänen intohimojaan on kädentaitojen kehittäminen ja ylläpitäminen arjen iloksi. Niinan Ideatasku-blogissa pääset kurkistamaan askartelevan kotiäidin pullantuoksuisiin päiviin.
www.ideatasku.blogspot.fi/

Ideatasku-bloggaaja Niina rakastaa juhlien järjestämistä.
Ideatasku-bloggaaja Niina rakastaa juhlien järjestämistä.

Aina on aihetta juhlaan!

MAINOS

KESÄ on taas täällä – mikä onkaan parempi syy järjestää juhlat! Kesään ajoittuu monia juhlapäiviä, kuten valmistujaisia, häitä, syntymäpäiviä ja rippijuhlia. Poimi tästä helpot ideat kesän ikimuistoisiin juhliin, joita voi sitten pimenevinä syys – ja talvi- iltoina hymyssä suin muistella.

Kukkakimpun voi koota perinteisen maljakon sijaan vaikkapa maitokannuun.

Kesällä juhlat on helppo järjestää kauniissa ulkoilmassa omalla kotipihalla tai mökillä. Suomen kesä on kuitenkin yllätyksiä täynnä, joten kannattaa varautua sateisiin esimerkiksi paviljongilla tai kattaa pöytä katetun terassin suojaan – näin ollen pieni sadekuuro ei ole haitaksi. Itse järjestän juhlat usein pikaisellakin aikataululla, jolloin sää ei pääse yllättämään niin helposti!

Kesän tarjoilussa hyödynnetään sesongin tuotteita. Ota ilo irti tuoreista marjoista ja vihanneksista. Kata ja koristele pöytä luonnon antimilla! Juhlien koristelu onnistuu helposti ja vieläpä ilmaiseksi, kun poimii kukat ojanpientareelta ja asettelee ne hillopurkkeihin tai lasisiin pulloihin. Ruokia voi koristella myös yrteillä ja syötäväksi sopivilla kukilla. Voikukka on ilmainen ja kaunis koriste salaattiin ja booliin!

Anna vieraiden kasata itse oma jäätelöannoksensa: Laita kulhoihin tarjolle erilaisia karkkeja, keksejä, marjoja, kastikkeita ja hilloja. Älä unohda strösseleitä ja kermavaahtoa! Jäätelöannosten kasaaminen on myös hauska ohjelmanumero juhliin.

Pidä maittavat ja hauskat lettukestit! Oletko jo testannut lettuja suolaisella täytteellä? Täytteeksi sopivat salaatinlehdet, tomaatti, kurkku, kana, lohi ja niin edelleen. Kastikkeeksi sopii tavallinen salaatinkastike. Jätä lettutaikinasta sokeri pois, jos teet niistä suolaisia tarjottavia. Jälkiruuaksi voidaankin syödä lettuja makealla täytteellä.

Amerikkalaiset pannukakut Niinan tapaan
3 kanamunaa
5dl jauhoja
6dl maitoa
2rkl sokeria
4rkl voita
4tl leivinjauhetta
1tl suolaa
Vatkaa munia kevyesti. Lisää maito, sokeri, voi ja suola. Lopuksi vatkaa joukkoon jauhot leivinjauheen kera. Kuumenna pannu ja aloita voissa paistaminen!

Ota käyttöön kertakäyttöastiat, jotka helpottavat loppusiivousta huomattavasti! Nykyään tarjolla on paljon eri teemaan sopivia, kauniita kertakäyttöastioita. Koristele juhlat serveteistä tehdyillä pom pomeilla. Kiharra lahjapaperinauhaa serpentiiniksi. Jos et jaksa ommella viirejä, niin leikkaa viirit kertakäyttöisestä pöytäliinasta ja teippaa nauhaan kiinni.

Marketeista ja erikoisliikkeistä löytyy kauniita kertakäyttöastioita. Juhlien jälkeinen siivous sujuu kuin leikiten ja jokaiseen juhlaan saa aina teemaan sopivan astiaston!

Nyt sitten vain nauttimaan suomen kesästä, järjestämään juhlia ilman stressiä ja ennen kaikkea muistakaa: aina on aihetta juhlaan!

Niina

Tämäkin juttu on luettavissa kesälehdessämme! Lue lisää juttuja klikkaamalla: Kesälehti 2016

MAINOS
Exit mobile version