1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Kauhavan Puukko -ja käsityöfestivaaleilla ”komiaa menoa”

Kauhavalaiset ovat tunnettuja rakkaudestaan puukkoihin ja käsitöihin. Tätä kulttuuria pääsemme jälleen ihailemaan Puukko –ja käsityöfestivaaleilla, joka järjestetään tänä vuonna 17.-19.6, eli viikkoa ennen juhannusta.

-Kesätapahtuman järjestämisellä halutaan kunnioittaa aikaisempien sukupolvien käsityöperinnettä ja samalla nostaa esille nykyistä, vahvaa käsityöosaamista. Puukkofestivaalit-yhdistykseen kuuluu aikaansaava porukka ja into tekemiseen riittää. Tänä vuonna teemme yhteistyötä yrittäjien kanssa, joka mahdollistaa sen, että kesämarkkinat vietetään torilla samaan aikaan festivaalin kanssa, kertoo yhdistyksen puheenjohtaja Riikka Hellman.

Puukkofestivaaleista on kahdeksantoista vuoden aikana kehittynyt kaikenikäisiä koskettava tapahtuma. Puukkobulevardiksi kutsuttu päätie Kauhavan keskustassa tarjoilee ohjelmaa jokaiseen makuun. Bulevardilla kyyditsee Zetor-traktori paikasta toiseen.

MAINOS

Nuorisoseuran ympäristössä on erilaisia työnäytöksiä, puukonheiton SM-kilpailut ja puukonteon kilpailut sekä paljon muuta juonnettua ohjelmaa. Molempina päivinä on nähtävillä valikoitu erikoiserä puukkojenkeräilijä Ilmo Juntusen upeasta 3000 puukon kokoelmasta. Kauhavan Levymessut kerää vinyyleistä ja musiikista kiinnostuneet Nuorisoseuralle. Myynti, vaihdot ja arvioinnit omista levyaarteista onnistuu myös paikanpäällä.

Lankavan piha-alueelta voi löytää myyntipöytiä, kotimaisia käsitöitä ja materiaaleja. Ohjelmalavalla on monipuolista ohjelmaa, jota juontaa näyttelijä ja käsityönystävä Laura Jurkka.

Sunnuntain huutokaupassa meklarina toimii Aki Palsanmäki.
Sunnuntain huutokaupassa meklarina toimii Aki Palsanmäki.

Jokeri Pokeri Box –taikashow perheen pienimmille järjestetään nuorisoseuran naapurissa Y-kinossa perjantaina. Luvassa huikeita temppuja ja tunnelmaa taikuruuden maailmassa.

Iisakki Järvenpään pihamaalla voi osallistua kepparirataan, josta jokainen osallistuja saa ruusukkeen. Pohjanmaan partiolaiset esittelevät partiotoimintaa ja opastavat erätaidoissa. Puukkotehdaskierroksia järjestetään päivittäin. Säävarauksella sunnuntaina toteutetaan laskuvarjohyppynäytös.

Sunnuntaina Kauhavalle saapuu Aki Palsanmäki vaimonsa kanssa. Suurta huutokauppaa varten on koottu lähestulkoon 200 huudettavaa tavaraa, johon pääsee tutustumaan klo 11. Puolilta päiviltä aloitetaan kaupankäynti Palsanmäen omintakeiseen, hauskan rempseään tyyliin.

Monipuolista ja uudistettua iltaohjelmaa

Perjantain uutuutena Hela-Ravintolassa järjestetään PuukkoTalent-bändikilpailu, jossa aloittelevat bändit pääsevät esittelemään taitojaan arvovaltaisen raadin ja kannustavan yleisön edessä. Ilmoittautuneita on jo runsaasti eri puolilta maakuntaa.

Puukkofestivaalit Ry:n puheenjohtaja Riikka Hellman ja Iisakki Järvenpään edustajat toivovat ihmisiä perhekunnittain Puukkobulevardille mukavien kesäpäivien viettoon. Stand Up-illassa on luvassa varmaa viihdettä!
Puukkofestivaalit Ry:n puheenjohtaja Riikka Hellman ja Iisakki Järvenpään edustajat toivovat ihmisiä perhekunnittain Puukkobulevardille mukavien kesäpäivien viettoon. Stand Up-illassa on luvassa varmaa viihdettä!

-Iltaohjelmaa on runsaasti ja sitä löytyy jokaiseen makuun, kertoo varapuheenjohtaja Tuomas Lahdenperä. Erityisen innostunut hän on siitä, että stand up-iltaan on saatu suomalaisia koomikan huippunimiä. Illan hauskuuden takaavat Ilari Johansson, Jussi Simola ja Robert Pettersson. Paikallista väriä iltaan tuovat valehtelun SM-voittajapari Impi ja Auvo, jotka avaavat tapahtuman persoonalliseen tyyliinsä.

Stand Up-illasta voi jatkaa matkaansa joko Puukko Bluesiin Työväentalolle tai Puukko Rockiin Hotelli Kauhavan Tiikeriin. Live-musiikkia tarjoilee Micke Björklöf, Hard Rock Sallinen, Pelle Miljoona ja Teflon Brothers.

Roosa Linnanmäki

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät