-2 C
Alajärvi
keskiviikko 28.2.2024
MAINOS

Hoiskon kivapäiväleirillä puuhattiin kaikkea mukavaa!

Alajärven nuorisopalvelut, 4H -yhdistys ja Nelimarkka-museo järjestivät Hoiskon koululla ensimmäisen koululaisten lomaviikon aikana kivapäiväleirin, johon mukaan pääsi 51 lasta, iältään 7-10-vuotiaita.

Jokainen leiriläinen maalasi oman kassin käyttäen apuna mm. hedelmiä ja muita enemmän keittiöstä tuttuja tykötarpeita!
Jokainen leiriläinen maalasi oman kassin käyttäen apuna mm. hedelmiä ja muita enemmän keittiöstä tuttuja tykötarpeita!

Vapaa-aikaohjaaja Oskari Viitakangas harmittelee, että tänä vuonna tulijoita leirille olisi ollut selvästi enemmän kuin tarjolla olleita paikkoja, jopa 70-80 lasta. Ensi vuodelle tarkoitus onkin lisätä ohjaajien määrää niin paljon, että kaikki halukkaat lapset pääsevät leirille mukaan.

MAINOS

– Leirillä pitää ihan turvallisuussyistä olla riittävästi myös yli 18 -vuotiaita ohjaajia. Ensi kesän leirille järjestämme heitä lisää vahingosta viisastuneina, Oskari lupaa.

Nyt ohjaajia on kaikkiaan kymmenen, sisältäen 4H:n, kaupungin kesätyöntekijät ja nuorisopalvelun väen.

Kivapäiväleiriä vietettiin nyt kolmatta kertaa. Ekalla kertaa se pidettiin Hoiskossa kuten nytkin ja viime vuonna Levijoella. Aikaisemmin leiri on ollut kolmipäiväinen, nyt se kesti koko viikon, viisi päivää.

Leirin ajankohta heti kesän alussa on hyvä, koska monien lasten vanhemmat ovat silloin vielä töissä ja alakouluikäisille lapsille on mukava saada puuhaa vanhempien työpäivän ajaksi.

Vesipyssyt esiin ja taidetta tekemään! Ulkona maalaaminen on siitä mukavaa, että pienet roiskeet eivät heti haittaa!
Vesipyssyt esiin ja taidetta tekemään! Ulkona maalaaminen on siitä mukavaa, että pienet roiskeet eivät heti haittaa!

Leirillä olikin tarjolla monenlaista mukavaa tekemistä. Maanantaita vietettiin liikunnallisissa merkeissä leikkien ja palloillen. Tiistaina syvennyttiin taiteen maailmaan, kun Aino Mäntyvaara Nelimarkka-museolta saapui pitämään monipuolisia työpajoja. keskiviikkona teemana oli luonto pitäen sisällään muun muassa saviruukkujen maalaamista ja istutusten tekemistä.

Torstaina vuorossa olivat leiritunnusten tekeminen ja seikkailurata. Perjantaina suunnattiin reissuun kohti Ähtärin kotieläinpuistoa 4H:n järkkäämällä matkalla.

Hoiskon koulu palvelee leirin järjestämistä erinomaisesti ja Oskari onkin kiitollinen siitä, että leiri on ollut siellä mahdollista järjestää. Pihapiirissä riittää leikkipaikkoja ja sateen sattuessa myös sisätilat ovat monipuoliset liikuntasaleineen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät