0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Talismaanit Marko Maunukselan matkassa

Talismaanit ovat viime viikkoina astuneet vahvasti Marko Maunukselan elämään. Toukokuussa Marko sai rinnalleen Talisman-orkesterin, 2.6. julkaistiin yhteistyö Renault Suomen kanssa ja Marko ajaa nyt Renault Talisman -merkkisellä autolla.

Viimeisimpänä, uusi single Onnen talismaani julkaistaan huomenna juhannusaattona 24.6!

MAINOS

Keskikesän juhlaan ilmestyvä Marko Maunukselan uuden singlejulkaisun Onnen talismaani on sanoittanut Marko Maunuksela ja Johanna Viksten, säveltänyt Petri Somer ja sovittanut Esa Nieminen.

Kannen kuvitus on laaja yhteistyö, sillä Marko julkaisi jokin aika sitten Facebook-sivuillaan ”Laita kuva jostain sinulle tärkeästä onnen esineestä tai asiasta” -kyselyn ja kanteen on nyt kerättynä osa näistä lähetetyistä kuvista.

Kuvia tuli niin paljon, ettei kaikki kuvat mahtuneet mukaan, mutta jokainen lähetetty kuva on vahvasti hengessä mukana.

– Mikä onkaan siis Onnen talismaanin syntytarina? No, koko juttu sai alkunsa jo muutama vuosi sitten Johanna Vikstenin salaperäisestä unesta. Johanna oli nähnyt unen, jossa oli esiintynyt laulu nimeltä Onnen talismaani. Johanna kertoi minulle unestaan ja se kolahti heti. Tuollaista ei vielä ole, loistava nimi laululle!

– Yhdessä Johannan kanssa kirjoitimme tekstin ja hioimme Onnen talismaanin valmiiksi. Säveltäjäksi pyysin, Pro Iskelmälläkin palkitun, säveltäjävelhon Petri Somerin. Itse pidän hyvin paljon juuri Somerin melodiakuluista ja sävellysratkaisuista.

– Aikaisempi menestyskappaleeni ”Kaunista ja hyvää” on myös Somerin säveltämä. Viimeinen ja erittäin tärkeä kädenjälki, tässä koko Onnen talismaanissa, on tietenkin Sonyn ja Esa Niemisen. Esan raikas sovitus ja tuotanto toimivat tässä loistavasti.

Juhannus on tunnetusti täynnä rakkautta ja taikaa. Mikäpä muu ajankohta olisikaan sopinut paremmin Onnen talismaanin julkaisulle. – Juuri kun olet ihan varma, että jäät elämässäsi yksin ja rakkaus kiertää ikuisesti sinut, joka kerta uudelleen ja uudelleen, niin tuleekin se salamanisku ja sitten se on menoa.

– Näitä rakkaustarinoita on hienoa kuulla. Uskon ja toivon, että laulun sanoma kolahtaa usealle kuulijalle ja siihen on helppo samaistua. Mukavia hetkiä tämän uutuuden parissa, toivottelee Marko Maunuksela.

Vuosi 2016 tuo monipuolisia esiintymisiä kuusi vuotta sitten tangokuninkaaksi valitulle Markolle.

– Kesäkuun alussa sain rinnalleni uuden orkesterin, jonka nimi juontaa vahvasti tähän nyt julkaistavaan uutuuskappaleeseen. Orkesterini on Talisman, jossa kapellimestarin tonttia hoitaa Jari Puhakka. Talisman kulkee jatkossa luontevasti aina mukanani.

– Keikkoja ja tanssilavoja teen aktiivisesti koko ajan. Seinäjoen Tangomarkkinoilla olen aktiivisesti paikalla koko markkinoiden ajan. Mäntyharjulla olen kesäteatterissa, jossa esitykset pyörähtävät käyntiin heinäkuun puolesta välistä alkaen. Onnen talismaani kuullaan muuten myös kesäteatteriesityksessä!

Syksymmällä tulee ensi-iltaan Seinäjoen Kaupunginteatterin Kultainen 60-luku -dinner show, jossa olen mukana tulkitsemassa 1960-luvun ikivihreitä uusin sovituksin. Marraskuun kruunaa Sinitaivas-konserttikiertue kera uusien kuninkaallisten, ynnää Marko vuoden tapahtumia.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät