Lasten ja nuorten puhelin päivystää läpi kesän

Mainos[adrotate banner="3"]

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Lasten ja nuorten puhelimen ja chatin vapaaehtoiset päivystäjät vastaavat yhteydenottoihin kesän jokaisena päivänä. Juhannusviikonloppuna 24.–26.6. linjat ovat poikkeuksellisesti auki kello 14–17.

MLL:n koulutetut vapaaehtoiset vastaavat kesällä puheluihin päivittäin kello 17–20. Chatteihin vastataan maanantaisin ja tiistaisin. Kesäajat ovat voimassa 27.6.–15.8. Myös nettikirjeisiin vastataan koko kesän ajan.

MAINOS

– Pitkä kesäloma-aika on riski kaikista haavoittuvimmissa tilanteissa eläville lapsille ja nuorille. Koulun tarjoama arkinen turvaverkko sekä monelle lapselle ja nuorelle tärkeät oppilashuollon palvelut ovat kesälomilla, eikä tukea ole saatavilla helposti.

– On tärkeää, että lapsille ja nuorille on tarjolla myös pitkien lomien aikana taho, jossa he voivat kiireettömästi keskustella mistä tahansa asiasta ja saada tarvittaessa ohjausta ammattipalveluihin, Lasten ja nuorten puhelimen päällikkö Tatjana Pajamäki sanoo.

Lasten ja nuorten puhelin (116 111) on suomenkielinen, valtakunnallinen, kaikille lapsille ja nuorille tarkoitettu auttava puhelin. Kirjepalvelu ja chat palvelevat osoitteessa www.mll.fi/nuortennetti. Palveluihin voi soittaa ja kirjoittaa nimettömänä, luottamuksellisesti ja maksutta.

MAINOS
Edellinen artikkeliJuhannusrentoutumista suomalaisittain: mökkikansa nikkaroi, liikkuu luonnossa ja kokkaa
Seuraava artikkeliKaikkien aikojen kovin keihäskisa Kuortaneen Eliittikisoissa