0.5 C
Alajärvi
perjantai 01.3.2024
MAINOS

Kesämökki vuokralle Soinin Kukonkylästä

Soinin kunnan Kukonkylä sijaitsee Soinin kunnan lounaiskolkassa, Järviseudun eteläosassa, Maanselän eli vedenjakajan eteläpuolella. Lännessä on luonnollinen raja, sillä Leväjärvi ja Leväjoki erottavat Kukonkylän Lehtimäestä, joka on osa Alajärveä.. Naapurikyliä ovat Lehtimäen Rannankylä, Soinin Hautakylä, Mäkelänkylä sekä Itä-Ähtäri. Kukonkylä on luonnonkaunista seutua kumpuilevine maastoineen, pienine lampineen, rinnepeltoineen, lehtevine puineen, vihreine metsineen ja hallaisine soineen. Ensimmäinen vakituinen asukas Kukonkylässä oli Juho Kukko vuosina 1567 – 1592. Hänen mukaansa Kukonkylä on saanut nimensä. Lisää Juho Kukon ja kukonkyläläisten asukkaiden elämästä voi lukea Kukonkylän Kunnailta-kirjasta, joka on julkaistu vuonna 1997.

Kylässä on vajaa 80 taloutta, joissa asutaan ympärivuotisesti. Kylällä asuu noin 200 asukasta. Suurin osa kyläläisistä asuu omistusasunnoissa. Kylällä on myös Soinin Vuokratalot Oy:n rivitalot. Vuokra-asuntojen lisäksi on kylälle muuttaville tarjolla edullisia tontteja.

MAINOS

Kukonkylällä on muutamia maitotiloja. Muita tuotantosuuntia ovat viljanviljely sekä lihakarjankasvatus. Maatilatalouden tukena monella tilalla on metsätalous. Maatalouden sivuelinkeinoina kylällä on mm. puunjalostusta, sahatoimintaa, koneurakointia sekä maatilamatkailua.

Kylällä mökkejään tarjoaa vuokrakäyttöön yhteensä neljä eri taloutta. Raija ja Tapani Korpelan Korpelan lomamökit tarjoaa käyttöön kaksi vuokramökkiä Niittylammen rannalla. Mökit ovat 71 neliön suuruisia mökkejä. Mökkien vuokrausta on tehty maatalouden ohella yli 20 vuotta.

Korpelan lomamökit omistaa kaksi lomamökkiä Niittylammen rannalla
Korpelan lomamökit omistaa kaksi lomamökkiä Niittylammen rannalla.

Niittyranta on Anneli ja Esa Puron lomamökki samaisen Niittylammen rannalla. Mökissä on tilaa seitsemälle hengelle.
Mirja ja Reijo Jussilan lomamökki sijaitsee Soinin ja Lehtimäen rajalla Leväjärven rannassa. Mökillä on tilaa 6 henkilölle. Savusauna, rantasauna ja grillikota täydentävät aluetta.

Puron Niittyranta -mökki on ollut lomalaisten käytössä parikymmentä vuotta.
: Puron Niittyranta -mökki on ollut lomalaisten käytössä parikymmentä vuotta.
Mirja ja Reijo Jussilalla on kaksi vuokramökkiä Leväjärvellä
Mirja ja Reijo Jussilalla on kaksi vuokramökkiä Leväjärvellä

Leena Saarisen hoitama Peiponpesä on Soini-Lehtimäki -tien varrella sijaistevan Viitalammen rannalla. Lampi kunnostettiin muutama vuosi sitten ja kyläyhdistyksen uimaranta on saman lammen rannalla. Peiponpesässä on tilaa 8 henkilölle. Tulevana kesänä mökki on remontissa, joten vuokraus onnistuu vasta myöhemmin.

Kaikki Kukonkylän mökit vuokrataan Lomarengas Oy:n kautta. Varaus tehdään nettisivuston tai yrityksen kautta. Mökkivuokraajat vuokraavat mökkejään myös suoraan omistajien kautta.

Rami Puro

Tämäkin juttu julkaistiin kesälehdessämme! Lue lehti klikkaamalla Kesälehti 2016

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät