Veikko Ahvenainen ja harmonikka Alajärvellä

Mainos[adrotate banner="3"]

Harmonikkamusiikin suositut taiturit Veikko Ahvenainen ja Carina Nordlund konsertoivat Alajärven Nuorisoseuralla huomenna perjantaina 15.7. kello 19. Tilaisuuden järjestelyissä on mukana Alajärven kaupungin kulttuuripalvelut.

Liput ovelta 15 euroa, lapset ja opiskelijat kahdeksan euroa.

MAINOS

Harmonikkataiturien ohjelmassa kuullaan kesän säveliä, Dallapé -ajan hittejä, harmonikan parhaita, Unto Monosen ja Toivo Kärjen tangoja, suomalaisia ikivihreitä ym. Luvassa on kesän huippukonsertti, jossa on tarjolla musiikkia moneen makuun.

Syyskuussa 87 vuotta täyttävän Ahvenaisen rautainen kunto ihmetyttää: monet konserteissa kävijät muistelevat kuulleensa hänen soittoaan jo kouluiässä. Harmonikka soi yhä iloisesti mestarin käsittelyssä: vaimonsa Carinan kanssa hän esittää kiertuetta varten sovittamiaan taiturillisia harmonikkaduettoja.

Kappaleiden välissä mies kertoo hauskoja kokemuksia taiteilijan taipaleeltaan ja kuulijoilla on naurussa pitelemistä!

Veikko Ahvenainen on eniten ulkomailla esiintynyt suomalainen harmonikkataiteilija: hän on soittanut noin 5000 soolokonserttia eri puolilla maailmaa. Ahvenaisen kynästä on lähtenyt yli tuhat sävellystä tai sovitusta, ja muutama sanoituskin.

Hänen ansiokseen luetaan myös harmonikansoiton alkaminen Suomen musiikkiopistoissa. Harmonikkamestarin merkitys maan musiikkikulttuurille on huomattu ja huomioitu: vuonna 2010 hän vastaanotti presidentti Tarja Halosen myöntämän Pro Finlandia mitalin.

Ensimmäisen levytyksensä 60 vuotta sitten tehnyt Ahvenainen on tehnyt lukuisia CD-levyjä myös vaimonsa kanssa. Meneillään olevalla konserttikiertueella julkistettava uusin CD ”Satumaa” sisältää 16 tunnettua tangoa.

Viimeisimmällä levytyksellään Ahvenainen teki myös merkittävän musiikkimaailman ennätyksen: kaikkiaan 1030 äänitteille päätyneellä kappaleella hän on Suomen ja eräs koko maailman eniten levyttänein artisti kautta aikojen.

MAINOS
Edellinen artikkeliTapani Kansa, Danny ja Frederik valtaavat Vimpelin Saarikentän
Seuraava artikkeliLoukasmäen Taistelu tarvitsee taas avustajia