Leena ja Vesa Savolalle kaunein piha -voitto tuli puskista

Lappajärven omakotiyhdistys valitsi heinäkuussa Leena ja Vesa Savolan pihan paikkakunnan kauneimmaksi. Pariskunnan mukaan voitto tuli puskista.

-Kesällä yhdistyksen jäsenet tulivat sanomaan, että teidän piha on voittanut kilpailun. Raati oli tällä kertaa valinnut heidän pihansa paikkakunnan kauneimmaksi. Kisaan ei ilmoittauduttu, vaan raati kierteli ja valitsi Korrintiellä sijaitsevan pihan parhaaksi. Olihan se meille yllätys, kertovat Savolat.

MAINOS

Savolat asuvat Vesan kotitilalla.

-Puutarhamme on entisellä perunapellolla. Rakensimme talon vuonna 1993. Rakennustarkastaja määritteli talon paikan ylemmäksi tiestä ja tilaa jäi aika paljon tien ja talon väliin. Perunapellon tilalle piti kehitellä puutarhaa. Tasoitimme maan ja tien varteen istutimme terijoensalavia ja havupuita näkösuojaksi. Nurmikon kylvimme sitten alkuvaiheessa, muistelevat Savolat puolen hehtaarin puutarhassa.

Istutuksia on laitettu vuosikymmenten aikana pikku hiljaa.

-Piha on kuumalla ja kuivalla paikalla. Kuivuutta kestämättömät kasvit ovat karsiintuneet pois vuosien varrella. Pääosan kasveista olemme hankkineet lähiseudun puutarhoilta. Suurin osa on peruskasveja. Ehkäpä erikoisin on talon päädyssä kasvava vuorijalava, minkä saimme pirttilahjaksi vuonna 1997. Muutama tammi kasvaa havupuiden joukossa tien varressa, toteavat Savolat.

Takapihan patio puutarhakalusteineen on uusinta puutarhassa.

-Betonilaatat alkoivat keikkumaan ja välit kasvamaan heinää, joten uusimme tämän puupinnalle. Emäntä on saanut jo toisen kasvihuoneen, jossa tomaatit kypsyvät ja kukat kukkivat. Leenan isän rakentamat tuulimylly, huvimaja ja keinu koristavat pihaa. Haaveissa on pihasauna talon päätyyn. Saa nähdä toteutuuko haave jossain vaiheessa, puutarhassa viihtyvät Savolat nauravat.

Terijoensalavat ja havupuut reunustavat puutarhaa Lappajärven suuntaan.Terijoensalavat ja havupuut reunustavat puutarhaa Lappajärven suuntaan.

Rami Puro

MAINOS
Exit mobile version