Katsomovalmentaja 10.8.2016: Ankkureiden loppukiri jäi vajaaksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Ankkureiden taival miesten superpesiksessä on ainakin tällä erää ohi ja pelit jatkuvat tulevalla kaudella ykköspesiksessä.

Näin kauden 2011 päätteeksi paluun superpesikseen tehneen Ankkureiden visiitti korkeimmalla sarjatasolla jäi tällä kertaa viiden kauden mittaiseksi.

MAINOS

Joukkueen lukkarin Janne Kivipellon loukkaantumisen jälkeen lähes koko kesän alisuorittaneet Kitron Gladiaattorit eivät kuitenkaan myyneet nahkaansa halvalla, vaan innostuivat kauden viimeisissä otteluissa taistelemaan sarjapaikkansa puolesta viimeiseen saakka.

Kolmen runkosarjan viimeisen ottelun voitot eivät kuitenkaan enää riittäneet, kun viimeisellä karsijan paikalla ollut Kempele onnistui runkosarjan viimeisellä kierroksella viemään jakson vieraissa Joensuun Mailan, jolla se jätti Ankkurit pisteen erolla putoajan paikalle.

Mikäli Kempele ei olisi tuota jaksovoittoa ottanut, niin silloin olisivat Ankkurit ja Kempele päätyneet tasapisteisiin ja putoaja olisi ratkaistu puolueettomalla kentällä pelatussa uusintaottelussa.

Ankkurit siis jäi pisteen päähän uusintamahdollisuudesta, mutta toisaalta tuon ratkaisevan pisteen ottamiseen oli koko kesä aikaa.

Ankkureiden turmioksi kauden aikana tulivat erityisesti kotona Jyväskylän Kirille ja vieraissa Kempeleen Kirille kärsityt suorat 2-0 tappiot sekä vieraissa Pattijoen Urheilijoille kärsitty 2-1 tappio. ”Win the right games” kuuluu Juhani Tami Tammisen kulunut slogan ja Ankkurit sai tällä kaudella karvaasti kokea sen omalla kohdallaan todeksi.

Superpesiksestä putoaminen merkitsee Ankkureille hyppyä tuntemattomaan. Superpesiksen sääntöjen mukaan kaikki tulevaa kautta koskevat pelaajasopimukset on neuvoteltava uudelleen.

Tämän kauden joukkueen koossapitäminen on sen myötä erittäin haasteellista. Mikäli ykköspesiksestä halutaan nopeasti takaisin superiin on nykyisen joukkueen runko pystyttävä pitämään kasassa.

Sotkamo edelleen Vedon peikkona

Runkosarjan voiton ennen sen kahta viimeistä pelikierrosta varmistanut Vimpelin Veto hävisi viimeisessä pelissään toistamiseen Sotkamon Jymylle, joka otti samalla itselleen henkisen yliotteen Vedosta silmälläpitäen tulevan syksyn finaalipelejä. Sotkamo-peikko on siis Vedon selässä edelleen.

Sen karistamiseksi olisi voitto runkosarjan päätteeksi sotkamolaisista ollut enemmän kuin tarpeen.

Kauden ratkaisupelit ovat kuitenkin vasta edessä ja paljon voi vielä tapahtua ennen syksyn finaaleja.

Se on kuitenkin jo tässä vaiheessa selvää, että mikäli Veto aikoo päättää kautensa uimalla Savonjoessa täytyy sen karistaa Sotkamo-peikko selästään.

Se edellytyksenä on koko joukkueen sataprosenttinen onnistuminen ratkaisevissa finaaleissa, jossa joukkueet näillä näkymin seuraavan kerran kohtaavat toisensa.

MAINOS
Edellinen artikkeliSoinissa juhlaa neljän sukupolven kesken
Seuraava artikkeliKouluteiden turvallisuus on aikuisten vastuulla