-0.1 C
Alajärvi
lauantai 02.3.2024
MAINOS

Soinissa juhlaa neljän sukupolven kesken

Soinin Kukonkylässä asuva Taimi Rintala os. Perälä vietti 90-vuotispäiväänsä laajan sukunsa kanssa. Kotiin juhlapäiväksi saapui nelisenkymmentä vierasta neljässä polvessa.

Taimi Rintalan ja hänen edesmenneen miehensä Matti Rintalan perheeseen syntyi kuusi lasta, joista kaksi poikia. Jorman ja Raijan perheet asuvat Ruotsissa Valvikissa ja Gävlessä. Tuula Luoma ja Anne Rantakangas perheensä kanssa asuvat Alajärvellä ja Anita Hokkanen ja Tarmo Rintala perheidensä kanssa Seinäjoella.

MAINOS

Taimi Rintala asuu edelleen kotonaan, vaikka diabetes vaivaa näkökykyä ja hidastaa liikkumista. Ajatus toimii ja virkeyttä on edelleen. Taimi on toiminut pitkään ompelijana ja ohjannut ompelupiiriä useana vuonna Kukonkylän silloisella koululla.

Juhlapäivänä suku kokoontui Rintalaan. Suvussa on henkilöitä Lappajärveltä (Hokkanen), Alajärven Kortekylästä ja Paalijärveltä, Rannankylältä ja keskustasta. Nuorin lapsista on Tarmo, joka kertoo, että taisi juhlissa olla saman verran väkeä kuin kylällä on nykyään asukkaita.

Tyttären poika Kai Hokkanen, taitelijanimeltään Kaiho, esitti Taimille säveltämänsä kappaleen Taimi Tellervo.

Kappaleesta pieni katkelma:
Relanderin vallan aikaan tuli Taimi maailmaan, ja kasvoi Italian fasistisuus. Vuonna yhdeksäntoist kakskyt kuus Leslie Nielsen, Davisin Miles ja itse Fidel Castro, Kuningatat Elisabet, Hefnerin Huge ja Yleisradio. Kaikille näille oli maailma uus. Vuonna yhdeksäntoist kakskyt kuus.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät