0.8 C
Alajärvi
maanantai 26.2.2024
MAINOS

JPK pyöräytti kauden käyntiin leireilemällä

Järviseudun Pallokerho kokosi alueen 7-14-vuotiaat junnut kolme päivää kestävälle päiväleirille vielä sopivasti ennen koulun alkua.

Aino, Elias ja Daniel pääsivät ensimmäisten joukossa testaamaan uutuuttaan hohtavaa turvakaukaloa.
Aino, Elias ja Daniel pääsivät ensimmäisten joukossa testaamaan uutuuttaan hohtavaa turvakaukaloa.

JPK:n juniorivalmennuspäällikkö Ismo Siren totesi leirin osallistujamäärän tuplaantuneen viime vuodesta reiluun viiteenkymmeneen. Osallistujia oli Alajärven lisäksi Lapualta, Kauhavalta, Kuortaneelta, Karstulasta, Vimpelistä ja Soinista.

MAINOS

Leirin ohjelmassa oli jääkiekon lisäksi parkouria, pesäpalloa ja luistelua tukevia oheisharjoitteita. Jäällä pelattiin pienpelejä ja tehtiin erilaisilla rasteilla luisteluharjoituksia. – Tämänikäisten lasten toiminnan pitää olla hauskaa ja innostavaa, Siren sanoo ja on eittämättä onnistunut leiriohjelman suunnittelussa, sillä hallilla näkyi iloisia ilmeitä ja lasten palaute oli järjestään myönteistä.

Ohjaajina Sirenin lisäksi leirillä toimi kymmenkunta seuran valmentajaa ja vanhempaa junioripelaajaa.

Tulevan syksyn tapahtumista Siren kertoo, että Leijona Kiekkokoulu starttaa ja tyttökiekkopäivä pidetään lokakuun toisena viikonloppuna. Siren painottaa, että JPK:ssa on mahdollisuus harrastaa jääkiekkoa monella tasolla.

On mahdollisuus treenata paljon tai halutessaan voi ottaa rennommin. Jos ei halua sitoutua joukkuetoimintaan, on mahdollista harjoitella kiekkokoulussa useamman kauden. Yleensä lapset kuitenkin pitävät juuri pelaamisesta ja JPK:sta löytyy joukkuetoimintaa jo 09-08-syntyneille. Jos pelaaminen JPK:ssa kiinnostaa, voi asiasta tiedustella lisää Sireniltä 040/2819080.

Juuri ruokatunnilta saapuneet leiriläiset Daniel Varila, Aino Krook ja Elias Hautamäki kehuivat kilpaa, että kivaa on ollut. Daniel ja Elias ovat JPK:n miehiä ja Aino edustaa Karstulan Kivaa. Kaikki kolme olivat vanhempien ryhmässä ja leirin jännittävä päätösottelu odotti San Josen ja Chicagon joukkueita.

Aiemmin pelatun pesäpallo-ottelun voitti Eliaksen mukaan Ankkurit. Aino oli innostunut lähtemään leirille kavereittensa kanssa. Tyttöjä osallistuikin leirille useampia. Mikä sitten oli ollut leirillä hauskinta. Pelaaminen ja parkour saivat kaikkien kolmen äänet. – Täällä on oikeastaan kaikki ollut hauskaa, tuumi Daniel.

Turvakaukalo parantaa olosuhteita

Järviseudun jäähallille tehtiin mittava investointi ja olosuhteitten parannus turvakaukalon hankinnan myötä. Investoinnin arvo on 80000 euroa. Aisapari osallistui hankkeeseen 50 prosentin tuella.

Kaukalo asennettiin heinäkuun lopussa yhdessä päivässä talkoovoimin. Turvakaukalo eroaa perinteisestä kaukalosta siten, että se joustaa törmäystilanteessa. Se on myös matalampi, jolloin isku ei osu keskivartaloon.

Turvallisuuden parantuminen on siis merkittävä. SM-liiga halleissa turvakaukalo on pakollinen. Etelä-Pohjanmaalla turvakaukalo löytyy Alajärven lisäksi ainoastaan Kuortaneelta.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät