Lehtimäelle betonielementtitehdas – työtä alkuvaiheessa 20 henkilölle

Mainos[adrotate banner="3"]

Lehtimäelle avataan lähiaikoina betonielementtitehdas, johon alkuvaiheessa rekrytoidaan 20 henkilön työtiimi. Vuoden loppuun mennessä tehtaan kokonaisvahvuus noussee noin 25 henkilöön, mikäli kaikki sujuu suunnitelmien mukaan.

Betonielementtitehdas tulee olemaan osa vuonna 2008 perustetun ME-Perustukset -yritystä, jonka erikoisosaamista ovat perustukset ja muut pohjatyöt.

MAINOS

Yrityksen tavoitteena on alusta alkaen ollut helpottaa talonrakentajien urakkaa tarjoamalla kaikki perustusratkaisut saman katon alta helposti ja nopeasti. Tuotteet ja palvelut ovat saaneet hyvän vastaanoton. Positiivinen palaute asiakkailta on kannustanut jatkamaan ja kehittämään toimintaa.

– Me emme rakennusalan lamasta tiedä mitään, sillä myynti on yrityksessämme ollut se helpoin osuus, kertovat hankintapäällikkö ja yrityksen hallituksen puheenjohtaja Jussi Mattila ja toimitusjohtaja Mikael Kujala.

Yritys työllistää tällä hetkellä 90 työntekijää toimipaikoissaan Vantaalla, Nurmijärvellä, Jyväskylässä ja Mänttässä. Omistajina ovat Mattila ja Kujala, joista Mattila on alajärveläinen. Viimeiset kymmenen vuotta Mattila on kulkenut työssä Etelä-Suomessa kotipaikan pysyessä Alajärvellä.

Vaikka myyntipuoli sujuu, on toiminnan pullonkaulana ollut betonielementtien saatavuus. Yrityksen Mänttän tehdas ei pysty valmistamaan betonielementtejä edes yrityksen omiin tarpeisiin saakka.

Lehtimäen tehtaan avaamisella pyritäänkin poistamaan tämä ongelma, sillä tuotantokapasiteetiltaan se tulee olemaan merkittävästi suurempi, kuin Mänttän tehtaan.

– Tulemme valmistamaan Lehtimäellä päivässä saman verran elementtejä, kuin Mänttässä viikossa, kuvailee Mattila.

Lehtimäellä tullaan valmistamaan niin betoniperustuselementtejä kuin seinä- ja siiloelementtejäkin. Tärkeintä on valmistaa elementtejä omiin tarpeisiin, mutta toki niitä myydään muillekin.

– Elementtien saaminen on nykyisin vaikeaa, kysyntää on enemmän kuin tarjontaa, yrittäjät toteavat.

ME -Perustuksen toimintaidea on toimittaa rakentajalle perustukset ja maaurakointityöt avaimet käteen -periaatteella. Toimintamalli on asiakkaalle helppouden lisäksi myös kustannustehokas. Vaikka yritys ei ole alalla se halvin, niin laadun ja yksilöllisten ratkaisujen myötä toiminta on jatkuvassa vahvassa kasvussa ja asiakaskuntaa riittää niin yksityisissä rakentajissa kuin isoista rakennusliikkeistäkin.

– Haluamme olla alalla erilainen yritys, sillä myymme kokonaisuutta. Myymme elementit asennettuina, sillä meillä on valmis asennusorganisaatio käytössämme. Voimme uuden tehtaan myötä myydä paitsi omakotitalorakentajille, myös rakennusliikkeille niin maatyöt kuin betonirunkoiset perustuksetkin valmiiksi asennettuina.

Lokakuussa täyteen vauhtiin

Toiminta Lehtimäellä Paloaseman kupeessa käynnistyy ripeästi, sillä työntekijöiden rekrytointi on parhaillaan käynnissä. Syyskuun alussa tontille aletaan rakentaa varastoaluetta ja nostimia. Ensimmäiset elementit alkavat valmistua 15.10.

Valmista hallitilaa on noin 2500 neliötä ja jokainen neliö tulee käyttöön.

Miksi juuri tänne? Reilu 20 uutta työpaikkaa on jättipotti mille tahansa paikkakunnalle ja se, että nuo työpaikat saa juuri Alajärvi, on monien tekijöiden summa. Osaltaan siihen vaikuttaa toki se, että Jussin työmatka lyhenee oleellisesti, mutta ainoa vaihtoehto Alajärvi ei ollut.

– Meillä oli kaikkiaan neljä eri vaihtoehtoa, kun etsimme paikkaa uudelle tehtaalle. Asian ratkaisivat täältä löytynyt hyvä tila ja kaupungin kanssa suotuisasti edenneet neuvottelut.

Myös työvoimaa alueella tuntuisi olevan, sillä jo nyt on tullut 30-40 hakemusta Oulua ja Jyväskylää myöten, pääosin kuitenkin lähiseuduilta. Joukossa on äkkivilkaisulla varsin hyviäkin hakijoita, mutta mielenkiinnolla yrittäjät vielä odottavat syyskuun alkuun saakka millaisia hakijoita ilmaantuu.

– Etsimme pitkäaikaiseen työsuhteeseen sitoutuvaa väkeä. Arvostamme rehellisyyttä, suoraselkäisyyttä ja motivaatiota työntekoon, Mattila ja Kujala listaavat.

– Jos työntekijällä on innostusta ja oikea asenne, ei koulutus tai työkokemus ole ehdoton edellytys, sillä koulutuskin työtehtävään järjestyy. Meillä on aina tehty asiat omalla tavalla ja siksi voi olla ihan hyväkin, ettei työntekijällä ole liian vahvaa käsitystä siitä, miten asiat on aina ennen tehty, miehet nauravat ja kannustavat ottamaan yhteyttä, jos asenne työntekoon on oikea ja motivaatiota löytyy!

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliPistä video tulemaan kyläelokuvakilpailuun!
Seuraava artikkeliPaalijärvellä tanssitaan taas elokuun öissä!