Järvilakeuden kansalaisopistossa perinnettä ja tulevaisuutta

Mainos[adrotate banner="3"]

Järvilakeuden kansalaisopiston kurssiohjelma kolahtaa viikon kuluttua postilaatikkoihin ja ilmoittautuminen alkaa maanantaina 29.8. Ohjelman sähköiseen versioon pääset jo tutustumaan kotisivulla www.jlakeus.fi.

Kansalaisopistotoiminnan alkamisesta Kauhavan, Härmäin ja Järviseudun alueella tulee tänä syksynä kuluneeksi 50 vuotta. Juhlan kunniaksi juodaan täytekakkukahvit ja pidetään iltamat lokakuun lopulla Kortesjärven nuorisoseuralla.

MAINOS

Kurssiohjelmaan on koottu vanhoja uutuuksia: nyt opetellaan muun muassa fransujen solmimista ja kehruuta sekä läskisoosin, näkkileivän ja korvikekahvin valmistamista. Ruuanlaitossa on teemana myöskin Marskin keittiö, ja Suomi 100 -juhlavuosi näkyy monin tavoin esimerkiksi luentoina ja opintomatkoina.

Ensimmäisestä opinto-ohjelmasta 1966 löytyi Kauniin käytöksen kurssi, joka saa nyt jatkumoa Kaarina Suonperän Hurmaa kauniilla käytöksellä -luentona. Konekirjoitus ja maatalouskirjanpito ovat vaihtuneet tietotekniikan ja projektisuunnittelun koulutukseen, ja tulevaisuuteen kurkistetaan myös virtuaalilasien läpi!

Tällä kaudella ei muutenkaan pysytä pelkästään maan pinnalla, kun ohjelmassa on muun muassa tähtitiedettä ja pilvibongausta. Kraatteritutkija Teemu Öhmanin luennoilla pääsee tutustumaan ilmakehän väreihin ja valoihin sekä NASAn planeettakuva-arkistoon.

Lisäksi ohjelmassa on jälleen monipuolinen tarjonta liikuntaa, musiikkia ja kieliä sekä kädentaitoja vintage-tuunauksesta moottorisahaveistoon. Opistossa voi suorittaa myös hygieniapassin, järjestysmieskortin ja ensiapukurssit. Lisäksi kartutetaan esiintymis- ja vuorovaikutustaitoja sekä virkistetään muistia, unelmoidaan ja pidetään hyvää huolta niin kehosta kuin mielestäkin.

Kursseja on ohjelmassa kaikkiaan reilut 400 ja kevätkaudelle tulee lisää. Harrastajia on ohjaamassa toistasataa opettajaa ja kurssipaikkoja on kylillä ja keskustoissa yli 80: Järvilakeuden kansalaisopisto on lähellä ja jokaiselle löytyy varmasti mieluisia harrastumahdollisuuksia. Tustustu kursseihin tarkemmin kotisivulla ja ilmoittaudu mukaan. Seuraa myöskin facebook-sivuamme ja paikallislehtien opistopalstaa.

Kaikkien kansalaisopisto

Järvilakeuden kansalaisopisto tahtoo tavoittaa kaikki ikäryhmät ja molemmat sukupuolet. Kerro kurssitoiveesi opistolle ja kerää vaikka porukka valmiiksi, niin opisto järjestää opetuksen.

Entistä enemmän halutaan tehdä yhteistyötä myös kylien ja yhdistysten kanssa: mitä haluaisitte harrastaa, mistä tarvittaisiin lisää tietoa tai mitä uutta toimintaa olisi mukava kokeilla? Kansalaisopiston kanssa yhdistykset voivat järjestää vaikkapa yhden illan tai viikonlopun lyhytkursseja, luentotilaisuuksia tai muita tempauksia.

Kurssitoiveita ottaa vastaan Mari Takamaan lisäksi Jarmo Kumpula, joka toivoo esimerkiksi lionsien, rotareiden ja metsästysseurojen tarttuvan tarjoukseen. Jarmo on vastikään aloittanut opistolla hankevetäjänä.

Lähde teatteriin laivalle!

Aitio-hankkeen ensimmäisenä toimenpiteenä järjestetään kaikille avoin retki teatterilaivalle lokakuun alussa. Paikkoja on rajoitetusti, joten varaa omasi elokuun aikana!

Ilmoittautua voi sekä opiston kotisivun kautta tai puhelimitse.

Bussi starttaa kohti Turkua lauantaina aamupäivällä ja palaa sunnuntai-iltana risteilyn jälkeen. Matkan puolivälin tienoilla ohjelmassa on teatteriin liittyvä yllätyskohde. Retken hinta on hyttivalinnasta riippuen noin satasen paikkeilla.

Teatterilaivalle lähteminen ei vaadi teatteritaustaa, vaan mukaan voi lähteä pelkästään nauttimaan hyvästä seurasta ja lukuisista teatteriesityksistä. Harrastajille on luvassa lisäksi työpajoja ja improkisa.

Päivi Kultalahti

MAINOS
Edellinen artikkeliVesi- ja ympäristötietoa tarjolla Evijärvellä
Seuraava artikkeliVesilintujen metsästys alkaa