Evijärven kunnostushankkeessa on tehty tänä kesänä muun muassa koekalastuksia ja vesikasvien niittoja.

Vesi- ja ympäristötietoa tarjolla Evijärvellä

Evijärven kunnostushankkeen merkeissä pidetään Evijärven kunnantalolla tiistaina 30.8. iltakuudelta alkaen info- ja keskustelutilaisuus, jonne jokaisen vesi- ja ympäristöasioista kiinnostuneen kannattaa lähteä yli kuntarajojen.

Illan järjestelyissä ovat Evijärven kunnan kumppaneina Pohjanmaan vesi ja ympäristö ry, Aisapari ja Ely-keskus. Tilaisuudessa esitellään lisäksi valtakunnallinen Freshabit-Life -hanke, jonka toimenpiteet ulottuvat myös Ähtävänjoelle.

Kolmen Vyyhti toimii puolestaan kaikkien kolmen pohjalaisen maakunnan alueella. Hankkeessa tarkastellaan vesistöjen, rantojen ja valuma-alueiden kokonaisuuksia ja suunnitellaan vesien tilaa parantavia toimenpiteitä.

Tavoitteena on toteuttaa pienimuotoisia kunnostustoimia sekä kannustaa maaseudun toimijoita omaehtoiseen ympäristön tilan seurantaan. Hankkeesta tulee kertomaan Satu Järvenpää.

Eeva-Kaarina Aaltonen kertoo Pohjanmaan vesi- ja ympäristö ry:n ja Ähtävänjoki-rahaston mahdollisuuksista olla mukana alueella suunniteltavissa toimenpiteissä, ja oma edustuksensa on myöskin Ely-keskuksesta.

Aisaparin puheenvuorossa kuullaan esimerkkejä Leader-rahoituksella toteutetuista toimenpiteistä, ja Kaisa Kontas kertoo Evijärven kunnostushankkeen kuulumisia.
Tule mukaan kuulemaan, kyselemään ja keskustelemaan, mitä voimme yhdessä tehdä vesistöjen ja muun yhteisen ympäristömme puhtauden, viihtyisyyden ja monimuotoisuuden hyväksi.