0.8 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Alajärvelle rakennetaan ehkä sittenkin uusi kehitysvammaisten asumisyksikkö

Alajärven kaupunginvaltuusto merkitsi maanantai-illan kokouksessaan tiedokseen Perussuomalaisten, Kokoomuksen, Kristillisdemokraattien ja Sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän sekä kuuden Keskustan valtuustoryhmän valtuutetun valtuustoaloitteen koskien kehitysvammaisten asumispalveluyksikköä.

Aloitteen tekijät esittävät, että Alajärven kaupunki käynnistää viipymättä erityisryhmien investointiavustuksen valmistelun ARA:lle uuden kehitysvammaisten asumisyksikön rakentamiseksi Alajärvelle, aikaisempien suunnitelmien mukaisesti siten, että hakemus on ARA:lla tämän vuoden hakuajan loppuun mennessä.

MAINOS

Valtuusto päätti varata kuluvan vuoden talousarvion investointiosaan 386500 euron lisämäärärahan uuden päiväkoti Mäntymäen rakentamiseen.

Aikaisemmin hankkeeseen on varattu 1,8 miljoonan euron määräraha. Urakkatarjousten loppusumma ylittää määrärahan kuitenkin noin 260000 euroa. Lisäksi kohteen vesi-, viemäri ja sähköliittymät maksavat yhteensä 16500 ja suunnittelu, valvonta ja yleiskustannuksiin tulisi varata 110000 euroa.

Kohteen suunnitteluun oli varattu viime vuodelle 50000 euroa, mikä on jäänyt käyttämättä ja kustannukset siltä osin siirtyneet vuodelle 2016. Näin lisämäärärahan tarve oli yhteensä 386500 euroa.

Kiinteistö Oy Kitronpuisto on ilmoittanut, että sen peruskorjausprojekti on edennyt hyvin ja tähän mennessä on korjattu 45/64 asuntoa sekä piha-alueita ja kunnostettu rakennusten ulkopuolisia osia.

Kiinteistö Oy Kitronpuiston hallitus esitti, että yhtiö voisi laajentaa varojen käyttöä harkintansa mukaan ja kysynnän määräämässä laajuudessa myös muiden kiinteistöjen korjauksiin siinä mittakaavassa kuin peruskorjausten lisäksi on mahdollista.

Keskustelussa tällaisina käyttökohteina ovat nousseet esiin esimerkiksi vesivahinkokohteet. Kaupunginvaltuusto myöntyi esitykseen.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät