1 C
torstai 28.3.2024

Roosa Latva-Laturi heitti Suomen mestariksi

Nuorten yleisurheilijoiden SM kilpailut järjestettiin Kajaanissa ja Hämeenlinnassa. Kajaanissa oli 16-17 vuotiaita noin 600 ja Hämeenlinnassa 14-15 vuotiaita noin 850 kilpailijaa. Ankkurien yleisurheilijat menestyivät hyvin, sillä tuomisena oli kaikkiaan kuusi SM mitalia.

Roosa Latva-Laturi teki pienen yllätyksen voittamalla T14 sarjan keihäänheiton ylivoimaisesti ennätystuloksellaan 46,99.

– Roosan polvi on ollut vähän kipeä, joten lajivalinta näihin SM kilpailuihin oli helppo tehdä, kertoi Roosan äiti Marjukka Latva-Laturi.

Keihäänheiton ohella Roosalle hyvä laji on myös korkeushyppy.

Valmentaja Tapio Mannio on antanut hyviä vinkkejä tekniikan parantamiseksi ja lentopalloharjoituksissa kehittyvät muut ominaisuudet. Roosa pelaa lentopalloa Alajärven Ankkureissa ja Soinin Sisussa.

Juhana, Eucabeth ja Aleksi SM hopealle

Juhana Karjanlahti oli SM hopealla M16 sarjan moukarinheitossa ennätystuloksellaan 60,82.

Juhanan kunto on noussut sopivasti kohti kesän tärkeintä kilpailua Ilari Huttulan valmennuksessa. – Siellä on vielä se pitkä heitto varastossa, paljasti Ilari hymyssä suin.

Tekniikkaharjoitukset Juhana on tehnyt Kuortaneella ja Ankkurikentän heittopaikalla. Juhana oli vielä neljäs M16 sarjan kuulantyönnössä tuloksella 13,46.

Eucabeth Kivikangas saavutti kaksi SM hopeamitalia. Hän oli T14 sarjan 300m:n juoksussa toinen ennätysajallaan 41,74. Juoksu osoitti Eucabethin erinomaisen venymiskyvyn kilpailutilanteessa, sillä ennätys parani reilun sekunnin.

Kuulantyönnössä SM hopeaa tuli tuloksella 12,66. Eucabeth on harjoitellut yleisurheilua monipuolisesti hyppien ja heittäen, mutta juoksemisen osuus on ollut koko ajan suuri niin kuin pitääkin tässä ikävaiheessa. Ilari Huttula on hionut Eucabethin kuulatekniikkaa.

Aleksi Yli-Mannila oli P15 sarjan keihäänheitossa SM hopealla ennätystuloksellaan 66,83. Aleksin paras tulos syntyi viimeisellä kierroksella ja ennätys parani reilun kaksi metriä. Aleksia valmentaa keihäänheittäjä Sami Peltomäki.

Yleisurheilun lisäksi harrastuksiin on kuulunut salibandy ja pesäpallo eli harjoituksia tulee lähes jokaiselle viikon päivälle. Aleksi on monipuolinen heittäjä, sillä hän oli vielä moukarinheitossa neljäs tuloksella 57,81.

Oskari Leppäaho oli P15 sarjan keihäänheitossa 12. tuloksella 48,14. Aleksi ja Oskari saivat SM hopeaa keihäänheiton joukkuekilpailussa.