10.7 C
Alajärvi
torstai 23.5.2024
MAINOS

Hautamäki taistelee vielä SM-hopeasta

Ville Hautamäen ja Ari-Pekka Hautasen taistelu rallin SM2-luokan hopeamitalista jatkuu vielä kauden viimeiseen osakilpailuun asti. Viime perjantaina ja lauantaina Turussa ajetussa kilpailussa pari ajoi luokkansa neljänneksi.

Turun SM-ralliin valmistautuminen ei onnistunut Hautamäeltä kuten suunniteltiin.

MAINOS

– Ajoimme kilpailua edeltävänä sunnuntaina harjoituspätkällä ulos. Autoon tuli remonttia ihan riittävästi. Se sotki valmistautumista, Hautamäki aloitti.

Mukana kuitenkin oltiin. Turussa ajettiin perjantain kello 20 alkaen kolme erikoiskoetta. Niiden jälkeen Hautamäki ja Hautanen olivat luokkansa kuudensia.

– Auto ei ole kunnossa. Täällä on nopeita teitä, jossa kaiken on oltava täysin kunnossa. Sunnuntain ulosajon seurauksena ainakin vetoakseli oireili. Saimme sen vaihdettua, alajärveläinen kertoi perjantain kisaamisen jälkeen.
Lauantain kuudella erikoiskokeella Hautamäki ei kuitenkaan saanut vauhtia päälle ja kohtalona oli taistelu kolmannesta tilasta. Eroa jäi kuitenkin kolmanneksi ajaneeseen Antti Selivaaraan 19,4 sekuntia.

– Vauhtimme ei vain riittänyt. Toivon, että autosta löytyy vikaa kilpailun jälkeen. Auton kulku oli nihkeää. Eipä ole pitkään aikaan ottanut näin kovaa päähän, kun tämän kisan jälkeen, Hautamäki laukoo.

– Tarkoitus ei ollut jäädä kuutta pistettä SM-hopean tavoittelussa, 9,5 pistettä nyt toisena olevan Juha Koljosen takana oleva Ville tarkensi.

Kauden viimeinen osakilpailu ajetaan Tampereella 23.-24.9.

– Me taistellaan hopeasta loppuun saakka. Autourheilussa voi sattua mitä vain, Hautamäki muistuttaa.

Vesa Rauhala

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät