-3.4 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

A -junnujen SM -liigapeli kruunaa JPK:n 20 -vuotisjuhlavuoden

Järviseudun Pallokerho Ry juhlii 20. toimintavuottaan. Seuran puheenjohtaja Petri Koskenmäki kertoo, että juhlavuosi on täynnä toimintaa ja se käynnistyi jo elokuun alussa lasten luisteluleirillä, joka veti mukaan noin 60 lasta.

Isoin juttu tulee kuitenkin olemaan sunnuntaina 18.9. kello 16 Alajärven jäähallissa pelattava A-junnujen SM -liigaottelu Vaasan Sport ja Lahden Pelicans.

MAINOS

– Kyseessä on sen tasoinen peli, jota ei näillä seuduilla ennen ole nähty, eikä hetkeen tulla näkemäänkään, Koskenmäki lupaa.

Peli pelataan Vaasan Sportin kotiotteluna ja se tuo Alajärvelle nimekkäitä nuoria pelaajia ikäluokasta, jonka viime vuonna hurmasi suomalaiset MM -kultaa ottaessaan.

Taustalla seurayhteistyö

Se, miten tapahtuma Alajärvelle saadaan, on monen asian summa. Tärkeimmäksi nousee vastasolmittu seurayhteistyösopimus Vaasa Sportin ja 15 muun alueen jääkiekkoseuran kanssa.

Nuorisovalmennuspäällikkö Ismo Sirén kertoo, että sopimuksen perusteella mukana olevista seuroista aina joku saa A -junnujen SM -liigaottelun järjestettäväkseen. Lisäksi sopimus tuo koulutusta seuran johdolle ja juniorivalmennustapahtumia.

Vaasassa toimii yksi Jääkiekkoliiton taitovalmentajista ja seurayhteistyö takaa tiedon jakamisen Vaasasta edelleen alueen seuroihin. Kaikenkaikkiaan sopimuksella saadaan nykykiekon toimintatapoja ja valmennusosaamista seuroihin.

Sopimuksen myötä seuroista aivan ensimmäisenä A-junnujen SM -liigaottelun saa järjestettäväkseen Alajärvi, ennen Seinäjokea ja Pietarsaarta.

Syynä tähän on varmasti seuran juhlavuosi ja lisäksi jäähalliyhtiön tekemä mittava investointi turvakaukalon hankinnassa. – Muitakin ottajia tälle ensimmäiselle ottelulle kyllä olisi ollut, Koskenmäki sanoo tyytyväisenä siihen, että ottelun sai juuri Alajärvi.

Paikkoja 400 nopeimmalle

Ottelua pääsee Alajärven jäähallille seuraamaan 400 katsojaa ja varmaa lienee, että tyhjiä paikkoja ei katsomosta löydy. Liput tulevatkin ennakkomyyntiin 1.9. ja ne, jotka haluavat paikkansa varmistaa, ostanevat lippunsa nopeasti.

Lippuja voi ennakkoon ostaa Evijärvellä Jannen Koneesta, Soinissa Huvilaitteesta ja Alajärvellä Japolta. Myös jäähallin kahviossa myydään lippuja niin kauan kuin niitä riittää 1.9. alkaen. Lippujen hinta on kymmenen euroa.

Iso tapahtuma vaatii isot järjestelyt, mutta JPK:lla väkeä riittää. Toimintoja pyörittää Ismo Siten palkattuna henkilönä ja kymmenenhengen ydinporukka seurajohdosta, lisäksi 187 lisenssipelaajan ja liki 90 luistelu- ja jääkiekkokoululaisen vanhemmat ovat työssä mukana aina kun tarvitaan.
Tekijöistä ei JPK:lla toiminta siis jää kiinni.

Kausi käynnistymässä

JPK:n tominnassa kausi on jälleen käynnistymässä täysipainoisesti, sillä jäähalliyhtiö on hoitanut halliin jäät ja toiminnot alkavat.

Ismo Sirén kertoo, että sunnuntaina 9.10. järjestetään jälleen kello 12 tyttökiekon GHD -tapahtuma, johon toivotaan mukaan lätkästä kiinnostuneita tyttöjä kokeilemaan lajia.

Tapahtumaa vetävät seuran viime vuoden C -tyttöjen Suomen Mestarit ja maajoukkuehaastajat Silja Särkinen ja Heidi Marjomäki.

Samana päivänä kello 14 eteenpäin on Leijona -kiekkokoulun ja luistelukoulun avajaistapahtuma, jotka siitä eteenpäin jatkuvat kahdesti viikossa. Joulun jälkeen kiekkokoululaisista on yleensä saatu muodostettua jo joukkuekin!
Joukkueita kauteen starttaa kaikkiaan 12 sekä naiset, jotka kuitenkaan vielä eivät ole sarjassa.

Edustusjoukkue pelaa kolmosdivarissa nousua tavoittelevien lohkossa. Edustusjoukkueen runko on viime kaudesta nuorentunut omilla junioreilla.

Syksyn edetessä seurassa suunnitellaan myös virallisten 20 -vuotisjuhlien järjestämistä, mutta sen osalta asiat ovat vielä auki.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät