-6.8 C
Alajärvi
maanantai 22.4.2024
MAINOS

Raha-automaattiyhdistyksen hallitus vieraili Lehtimäen erityiskansanopistolla

Raha-automaattiyhdistyksen hallitus ja johtoryhmä tutustui tänään torstaina Alajärvellä sijaitsevan Lehtimäen erityiskansanopiston toimintaan puheenjohtajansa, valtiopäiväneuvos Raimo Vistabackan johdolla.

Lajissaan maamme ainoalla erityiskansanopistolla on RAY:n hallituksen jäseniä vieraillut aiemminkin, mutta nyt vuonna 1971 kehitysvammaisten tarpeisiin perustetulle erityiskansanopiostolle saapui RAY:n hallitus kokonaisuudessaan ensimmäistä kertaa.

MAINOS
Lehtimäen erityiskansanopiston rehtori Marja Saarimaa ja RAY:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbacka
Lehtimäen erityiskansanopiston rehtori Eija Saarimaa ja RAY:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbacka keskustelivat opiston ajankohtaisista tavoitteista.

RAY:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbacka kertoi RAY:n hallituksen tekevän vierailuja säännöllisesti tukemiinsa kohteisiin ympäri Suomea ja tällä kertaa oli Etelä-Pohjanmaan vuoro.

Vistbacka piti tärkeänä, että RAY:n hallitus pääsi nyt kokonaisuudessaan johtoryhmäänsä myöten käytännössä omin silmin näkemään, millaista työtä sen pitkään tukema Lehtimäen erityiskansanopisto tekee kehitysvammaisten hyväksi tällä hetkellä.

Ensimmäistä kertaa Lehtimäen Opistolla vieraillut RAY:n toimitusjohtaja Veli Nummikoski oli tyytyväinen näkemäänsä.

– Vierailu oli vaikuttava kokemus. Täällä tehdään hienoa työtä. Vierailumme lopuksi esitetty musiikkikuvaelma oli todella upea esitys, kiitteli Nummikoski.

Tyytyväinen näkemäänsä ja kokemaansa oli myös RAY:n avustustoiminnan johtaja Sisko Seppä.

– Täällä tehdään todella arvokasta työtä ja nostan hattua kaikille, jotka päivittäin tekevät täällä työtä vammaisten hyväksi.

Sepän mukaan RAY:llä on avustustoimintaan ensi vuodelle tämänvuotista enemmän rahaa käytössä ja avustushakemusten käsittelyprosessi alkaa lokakuun alkupuolella. Lopulliset avustuspäätöset tullaan Sepän mukaan tekemään kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Lehtimäen erityiskansanopiston kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jorma Kauppila oli tyytyväinen vierailun antiin.

Velipekka Nummikoski, Raimo Vistbacka ja Jorma Kauppila olivat tyytyväisiä vierailun antiin.
RAY:n toimitusjohtaja Velipekka Nummikoski, RAY:n hallituksen puheenjohtaja Raimo Vistbacka ja Lehtimäen erityiskansanopiston kannatusyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Jorma Kauppila olivat tyytyväisiä vierailun antiin.

– Halusimme tuoda esille sitä arkea, missä opiskelijamme elävät, mitä he täällä tekevät, mitkä heidän tavoittensa ovat ja mitä he ovat saavuttaneet

Viime vuosina rahoitusvajeesta kärsineen Opiston taloudellinen tilanne on Kauppisen mukaan saatu vakautettua.

– Välitöntä uhkaa taloudessamme ei tällä hetkellä ole, mutta valtionrahoituksen osalta selvittelyt ovat vielä kesken ja ne tulevat ratkeamaan ensi vuoden aikana. Tämän lisäksi toivomme saavamme toimintaamme avustusta RAY:ltä, totesi Kauppinen.

Lehtimäen erityiskansanopiston rehtori Eija Saarimaa kertoi RAY:n avustusta haetun oppilaiden vapaa-aikatoimintaan liittyvien hankkeiden lisäksi myös lajissaan Suomen ensimmäiseen autisimiyksikköön.

– Autismiyksikköön olemme hakeneet avustusta jo kymmenen vuotta ja toivomme, että saisimme sille nyt myönteisen päätöksen. Meillä on tällä hetkellä 13 vaikeasti autistista opiskelijaa, jotka kipeästi tarvitsisivat heille sopivia tiloja.

Lasse Mansikka-aho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät