21.7 C
Alajärvi
perjantai 24.5.2024
MAINOS

Harrastukset ovat hyväksi

Järvilakeuden kansalaisopiston uuden lukuvuoden ilmoittautuminen on lähtenyt vauhdikkaasti liikkeelle, mutta vielä on kursseilla tilaa. Toivottavasti ihmiset ilmoittautuvat hetimiten, niin saadaan kurssit toteutumaan!

Erilaisia kursseja on tarjottimella yli 400, joten jokaiselle varmasti löytyy mieluisa harrastus. Ensimmäisenä päivänä kertyi liki kaksi tuhatta ilmoittautumista.

MAINOS

– Puhelimet pirisivät kiivaasti, mutta toimistolle ei enää jonoja kertynyt, kertoo koulutus- ja kehittämissuunnittelija Mari Takamaa. Netti-ilmoittautuminen lisääntyy vuosi vuodelta.

Kansalaisopiston kursseilla voi kohentaa kuntoa, harrastaa käden taitoja ja musiikkia, opetella kieliä, kulttuuria ja monenlaisia taitoja kohtuuhinnalla.

Kansalaisopistojen liiton tutkimuksen mukaan kansalaisopistoon sijoitettu euro tuottaa opiskelijoille ja yhteiskunnalle 3,4–5,6 euron hyödyn. Hyöty muodostuu säästöjen ja tuottavuuden yhteissummasta: kun opiskelijan hyvinvointi opiskelun myötä lisääntyy, sosiaali- ja terveysmenot vähenevät ja samalla yksilön taidot ja motivaatio itsensä kehittämiseen ja itsestään huolehtimiseen kasvaa.

Kurssi-ilta on parhaimmillaan viikon kohokohta: kiireisen arjen keskellä saa tehdä ihan jotain muuta, tavata muita ja tuulettaa mieltään.

– Ilmoittautuminen käy näppärästi kotikoneelta, tabletilta tai älypuhelimelta opiston kotisivulla www.jlakeus.fi. Ja Jos kursseille ilmoittautuminen tuntuu vaikealta, voi sitä tulla opettelemaan tietotekniikan peruskursseille ja tablet- ja älypuhelinkursseille, vinkkaa Takamaa.

Opiston kurssikattaus on saanut sekä ruusuja ja risuja. Kiitosta on tullut monipuolisuudesta, ikäihmisten huomioimisesta sekä lyhytkurssien runsaasta määrästä. Kaikkia edellisten lukuvuosien suosikkikursseja ei ohjelmaan kuitenkaan saatu mahdutettua joko tila- tai opettajapulan vuoksi.

– Suora palaute on meille kuitenkin ensiarvoisen tärkeää. Toiveita pyritään toteuttamaan resurssien puitteissa ja kurssi-ideoita voi heittää myös lennosta kesken lukuvuoden!

Ensimmäisinä täyttyivät allasjumpat ja seniorikuntosaliryhmät, keramiikkakurssit sekä ensiapukoulutukset. Jooga sekä eri ryhmäliikuntatunnit pysyvät kestosuosikkeina.

Ennakkoilmoittautuminen on jo loppusuoralla, mutta vielä ehtii mukaan.

– Ilmoittautumisia otetaan vastaan ennakkoilmoituspäivän jälkeenkin, mikäli ryhmässä vain on tilaa ja kurssi on toteutumassa, muistuttaa toimistosihteeri Pia Viinikka. Toteutumiseen ehtona on riittävä määrä ennakkoilmoittautuneita.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät