14.2 C
Alajärvi
sunnuntai 24.9.2023
spot_img
MAINOS
Alajärven Optiikan syyshulinat-mainos

Sähköinen mobiiliseurantajärjestelmä Päikky tulee päivähoitoon

Järvi-Pohjanmaan alueen kuntien varhaiskasvatuksessa otetaan syksyn aikana käyttöön lasten hoitoaikojen ja henkilökunnan työaikojen mobiiliseurantajärjestelmä Päikky.

Varhaiskasvatuspäällikkö Hanna Luoma-aho ja lastentarhanopettaja Seija Aho kertovat, että käytännössä tämä tarkoittaa, että syyskuun lopusta lähtien huoltajat varaavat lasten hoitopäivät sähköisesti Päikky-sovelluksessa.

– Jokaisella lapsella tulee olemaan käytössä NFC-tunniste, jolla vanhemmat kirjaavat päivähoitoryhmän puhelimeen lapsen hoitoon tulleeksi ja kotiin lähteneeksi.

MAINOS

– Tunnisteilla kirjautuminen aloitetaan lokakuun alkupuolella. Syksyn aikana käyttöön otetaan myös sähköinen päivähoitohakemus.

Siirtyminen sähköisiin järjestelmiin vähentää paperityöhön käytettävää aikaa, jolloin aikaa vapautuu varsinaiseen lasten kanssa tehtävään työhön. Päikky tulee helpottamaan lasten hoitoaikojen sekä läsnä- ja poissaolojen kirjaamista.

Se lisää myös tietojen luotettavuutta ja jatkuvaa ajantasaisuutta sekä henkilökunnan työvuorosuunnittelua ja toteutuneen työajan kirjaamista. Sovellus mahdollistaa huoltajille käytettyjen hoitopäivien seurannan.

Päikyn käyttöönotto parantaa myös tiedottamista mahdollistamalla sähköisen viestinnän vanhempien ja hoitopaikan välillä.

Henkilökunnan koulutukset sähköisiin järjestelmiin siirtymiseksi ovat alkaneet. Vanhemmille lähetetään Päikky-sovelluksen käyttöönottoa varten ohjekirje, lisäksi päivähoitoyksiköissä henkilökunta opastaa sovelluksen käyttöön.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät