-22 C
Alajärvi
perjantai 08.12.2023
MAINOS
MAINOS

Aitio-hanke kokoaa yhteen esittävien taiteiden harrastajia

– Lähde mukaan toimintaan, kutsuu Aitio-hankkeen hankevetäjä Jarmo Kumpula. Kutsun hän esittää harrastajanäyttelijöille, soittajille, laulajille, tanssijoille ja käsikirjoittajille – kaikille esittävistä taiteista kiinnostuneille.

Hankkeessa haetaan yhteistyömahdollisuuksia eri toimijoiden kesken. Aitio tulee sanoista avaa ikkunoita taitoon, intoon ja osallisuuteen. Kaksivuotisen hankkeen toteuttaa Järvilakeuden kansalaisopisto yhdessä Aisaparin kanssa.

MAINOS

Jarmo Kumpula laskee, että Aisaparin – Alajärven, Evijärven, Kauhava, Lapuan, Lappajärven ja Vimpelin alueella on useita satoja erilaisia esittävän taiteen ryhmiä, teatteriporukoita, kuoroja, musiikki- ja tanssiryhmiä.

– Alustavassa kartoituksessa sähköposteja lähetettiin kaikkiaan yli 200, kertoo tiedottaja Päivi Kultalahti Aisaparista.

– Alueen teatteriryhmillä on jo vuosia ollut aktiivista näyttelijävaihtoa. Yhteistyötä voitaisiin syventää muillakin alueilla. Yhdessä neuvotellen voitaisiin sovitta esitysaikatauluja siten, että päällekkäisyyksiltä vältyttäisiin.

– Ryhmillä voisi olla yhteistä tekniikkaa. Lavasteita ja puvustusta voitaisiin koota yhteen, siten, että ne olisivat kaikkien alueen toimijoiden käytössä. Tarpeistosta voitaisiin laatia luettelo sekä varaus- ja vuokrauskalenteri, visioi Jarmo Kumpula.

Yhteistyössä alueen toimijat voisivat järjestää myös erilaisia koulutustapahtumia tai kursseja. Yhteistyössä alueella voitaisiin myös kokeilla uudenlaisia toimintatapoja. Hankkeessa paneudutaan myös esiintyjien ja yleisön väliseen vuorovaikutukseen.

Kumpula suunnitelmissa on myös yhteisen gaala-tapahtuman järjestäminen vuosittain.

– Gaalassa voitaisiin nostaa esiin ja palkita alueella toimivien esittävien taiteiden harrastajia, esimerkiksi harrastajateattereiden roolisuorituksia tai nimetä vuoden esiintyjäryhmä.

Uusia harrastajia mukaan

Uusien harrastajien saaminen ryhmiin on myös yksi hankkeen tavoitteista. Aitio-hanke kutsuu kaikkia asiasta kiinnostuneita Teatterilaivalle 1.-2. lokakuuta.

Turku-Tukholma-Turku -risteilyllä on erilaisia työpajoja, teatteriaiheinen tietovisa, improkisa sekä teatterinharrastajille suunnattu koulutusklinikka.
Risteilyllä nähdään myös neljä erilaista teatteriesitystä.

– Toivottavasti mahdollisimmat monet teatterista sekä muista esittävien taiteiden harrastajista tai yleisönä mielellään erilaisissa esityksissä olevista lähtisivät mukaan Teatterilaivalle. Risteilylle mukaan lähteminen ei tarkoita sitä, että joutuisi esittämään mitään, mukana voi olla yleisönä.

– Linja-automatkalla voimme keskustella ja ideoida hankkeen toimintaa ja suunnitella yhteistyömahdollisuuksia tarkemmin, toteaa Kumpula.

Teatterilaivaristeilystä kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä hankevetäjä Jarmo Kumpulaan. Aitio-hankkeen uutisia voi seurata myös blogissa osoitteessa nettiaitio.net.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät