Alajärven Helluntaiseurakunnassa tullaan kohdatuksi

Mainos[adrotate banner="3"]

Alajärven Helluntaiseurakunnassa syyskauden toiminta on täydessä vauhdissa ja kaikkea toimintaa ohjaa uudeksi ohjenuoraksi otettu Kristus- ja ihmiskeskeinen toimintamalli.

Seurakunnan pastori Tommi Rimpeläinen kertoo, että toimintaa ei haluta järjestää vain toiminnan vuoksi, vaan ihminen on tärkein ja hänen kohtaamisensa.

MAINOS

Tavoitteena on olla ihmisen näköinen seurakunta, lähellä ihmistä oleva yhteisö. Ihmisen näköinen seurakunta kiteytyy ajatukseen, jonka mukaan jokainen ihminen on ainutlaatuiseksi luotu.

Seurakunta ei olekaan ensisijaisesti instituutio, vaan se on ihmisistä koostuva monien sosiaalisten verkostojen yhteisö. – Toimintaamme ja tilaisuuksiimme voi osallistua kuka vain. Olemme kaikille avoin yhteisö, jonka yhdistävänä voimana on kristillinen sanoma, Rimpeläinen muistuttaa.

– Pidämme tärkeänä yksilön henkilökohtaista ja yksilöllistä uskon kokemusta, mutta uskomme ihmisten välisen yhteyden olevan myös tärkeää. Seurakuntamme tarjoaa viitekehyksen henkilökohtaiselle ja yhteiselle uskon kokemukselle.

Tätä teemaa noudattaa myös seurakunnan seuraava suurempi tapahtuma, Lähellä Jeesusta, joka järjestetään viikonloppuna 17.-18.9. temppelillä. Tapahtuma sisältää kaikkiaan kolme tilaisuutta, lauantaina kello 19 ja 21 sekä sunnuntaina kello 18.

Tapahtumien ohjelma on laadittu tavoitetta palvelevaksi. Kahvittelumahdollisuus järjestetään viimeisen päälle niin, että ihmisillä on aikaa kunnolla istua kahvikupin äärellä tapaamassa toisia, eikä niin, että tuttuja moikataan vain ohimennen ulko-ovella.

Lauantaina kello 19 ja sunnuntaina kello 18 vieraana tilaisuuksissa on evankelista Marko Selkomaa, joka innostavalla ja energisellä, savolaisella tyylillään tempaa kuulijat mukaansa ja edesauttaa varmasti ihmisen kohtaamisen ajatusta.

Lauantain kello 21 tilaisuuteen paikalle saapuu Markus Särkkä Seinäjoelta, joka varmasti innostaa mukaan myös nuorempaa osallistujakuntaa!

Musiikkia tilaisuuksissa on oman seurakunnan kuorolta ja kokoonpanoilta, mutta kaiken keskiössä ovat kuitenkin paikalle saapuvat ihmiset ja heidän aito, välitön kohtaamisensa.

Samaa teemaa Helluntaiseurakunnassa pidetään yllä yleensäkin kaikessa toiminnassa, mutta myös syksyn kolmen seminaaripäivän aikana Iiruun leirikeskuksessa. Seminaaripäivistä ensimmäinen on jo pidetty, mutta kaksi muuta on vielä jäljellä. Seminaaripäivissä on mahdollisuus sosiaaliseen vuorovaikutukseen koko päivän kestoisen teeman ympärillä.

Alajärven Helluntaiseurakunnassa jäseniä on noin 500 henkilöä. Seurakunnan nettisivut on uudistettu ja tieto kaikista tapahtumista ja tilaisuuksista löytyy niiltä aina ajantasaisena.

Tuula Jokiaho

MAINOS
Edellinen artikkeliMaaseutuohjelmaa ja maakuntaa…
Seuraava artikkeliHuoltotyöt vaikuttavat tv-lähetyksiin Alajärvellä ja Soinissa