Lions Club Alajärvi-Järviseutu vahvasti mukana itsenäisen Suomen juhlavuodessa

Mainos[adrotate banner="3"]

Suomalaisen urheilijan voittaessa olympia- tai MM-mitalin järjestetään hänen kunniakseen varsinkin asuinpaikkakunnalla hienot juhlat.

Todellisia sankareita keskuudessamme ovat he, jotka ovat olleet voittamassa meille tämän rakkaan isänmaamme itsenäisyyden.

MAINOS

LC Alajärvi-Järviseutu on vuosittain muistanut oman paikkakuntamme sotaveteraaneja ja -invalideja avustuksilla. Suomen 100-vuotisjuhlavuonna muistamiseen tullaan paneutumaan entistä merkitsevämmin.

Katseet tulevaan

Suomen Lions-liitto järjestää Punainen Sulka keräyksen Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi. Tavoitteena on kerätä 5 miljoonaa euroa, joka kohdennetaan syrjäytyneiden ja syrjäytymisvaarassa olevien nuorten auttamiseksi takaisin työelämään.

Keräyksen suojelijaksi on lupautunut presidentti Sauli Niinistö. Periaatteemme mukaisesti ”jätä maailma parempana tuleville sukupolville” haluamme olla mukana keräyksessä. Lions Club Alajärvi-Järviseutu lahjoittaa keräykseen 4500 euroa
Tuosta summasta palautetaan neljäsosa oman paikkakuntamme nuorisotyöhön.

Koulun kansainvälisyyskasvatuksella on merkitystä nuorten tulevaisuuteen

Alkavalla toimintakaudella haluamme jälleen olla tukemassa kouluja. Olemme jo vuosia auttaneet rahallisesti ulkomaille matkaavia luokkia, jotka ovat jättäneet tukianomuksensa.

Olemme valmiita jälleen lähettämään kolme 16-21-vuotiasta alajärveläistä nuorta oppilasvaihtoon tutustumaan valitsemansa kohdemaan elämään ja kulttuuriin. Jokainen lähtevä nuori saa rahallisena tukena matkalle 500 euroa.

Toisaalta matkan turvallisuutta lisää se, että kohdemaassa toimii isäntäperheenä Leijonaperhe. Jos olet kiinostunut osallistumisesta oppilasvaihtoon, otathan yhteyttä viimeistään lokakuun aikana nuorisovaihtaja Erkki Åkermaniin p. 044 557 3343 tai klubin presidenttiin Jukka Peltokankaaseen p. 044 351 8641.

Koulukeskuksessa yhdyshenkilönä toimii Pekka Kylkilahti p. 050 320 1048. Koulujen rehtorit ovat lupautuneet myös välittämään tietoa.

Alajärvi-kalenterilla varoja toimintaan

Olemme viime vuosina olleet innostamassa seuroja, yhdistyksiä, yksityisiä urheilijoita ja koulujen oppilaita entistä parempiin saavutuksiin jopa 8000 eurolla.

Tärkein rahanhankinta aktiviteettimme on Alajärvi-kalenteri. Pyydämme jälleen kaikkien mukana olleiden tukea kampanjamme onnistumiseksi. Kalenteria on myyty vuosittain n. 800 kappaletta, joten se tarjoaa yrityksille mainion mainospaikan.

Leijonien ohella päävastuun kalenterien myynnistä ovat huolehtineet koulut. Myynti tarjoaa mahdollisuuden kartuttaa koulujen retkikassaa tai antaa ykisttäiselle myyjälle mukavasti taskurahaa saahan jokaisen lehden myynnistä kaksi euroa.

Kalenterin kuvat valitsee tänä vuonna opetusneuvos Toivo Kivipelto.

Lions Club Alajärvi-Järviseutu kiittää kaikkia, jotka olette tavalla tai toisella tukeneet toimintaamme.

Mauno Laakso
Tiedotussihteeri

MAINOS
Edellinen artikkeliMetsäpalvelut Nygård tekee ensiharvennuksia kevyen ja kapean koneen voimin Alajärven alueella
Seuraava artikkeliTina Khmelnitskaya omisti korusarjan Suomen luonnolle