0.7 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Nelimarkka-museon syysnäyttely esittelee italialaista nykytaidetta

Italialaisen nykytaiteen näyttely tuo Nelimarkka-museon näyttelyohjelmaan kansainvälisen tuulahduksen. Näyttelyn on kuratoinut italialaissyntyinen, Viitasaarella asuva kuvataiteilija Alberto Ferretti (s.1962).

Ferretti on asunut Suomessa 30 vuotta ja kuratoi nyt kolmannen näyttelynsä Nelimarkka-museoon. Edellinen näyttely on ollut vuonna 2003.

MAINOS

Ferretti on kuratoinut lisäksi muun muassa Espanjan Torreviejaan ja Italian Palazzo Ducaleen Genevaan näyttelyt, joissa on sekä italialaisten että suomalaisten taiteilijoiden teoksia. Ferretti opettaa myös kansalaisopistossa taidetta oman tekemisensä rinnalla.

Nelimarkka-museon näyttelyssä on teoksia 18 taiteilijalta. Teoksissa on käytetty eri medioita ja tekniikoita ja esillä on esimerkiksi maalauksia, valokuvia, videotaidetta ja installaatioita. Näyttelyssä ei ole haettu yhtenäistä teemaa, vaan kuraattori on valikoinut teokset omista lähtökohdistaan.

Italialaisen taiteen juuret ulottuvat jo antiikkiin ja renessanssi oli italialaisen taiteen kukoistuskautta. Perinteet elävät ja näkyvät myös Nelimarkka-museon näyttelyssä.

Maa on tunnettu luovuudesta esimerkiksi muotoilussa ja arkkitehtuurissa, mutta nykytaide on vasta viime vuosikymmenellä nostanut arvostustaan. Näyttelyssä on viittauksia myös moderniin taiteeseen, esimerkiksi italialaiseen futurismiin. Teoksissa on havaittavissa myös piirteitä arte povera -suuntauksesta.

Näyttelyn taiteilijat ovat Fiorenzo Barindelli, Manuela Biagini, Gabriele Buratti, Annalisa Campailla, Olga Casa, Marisa Cortese, Michele de Luca, Alberto Ferretti, Margherita Levo-Rosenberg, Grazia Mazzarello, Emanuela Mezzadri, Marcello Mogni, Virginia Monteverde, Maurizio Morandi, Luigi Maria Rigon, Alberto Terrile, Guido Ziveri ja Roberto Zizzo.

Näyttely on esillä 17.9. – 27.11.

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät