0.5 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Lappajärvellä uusi kuntoilutapahtuma lauantaina 1.10. – Tarvolan kymppi tai puolimaraton

Ensimmäinen PaaluRun järjestetään kello 12 lauantaina, lokakuun ensimmäisenä päivänä. Kilpailukeskus sijaitsee Paalupaikka-rantaravintolassa osoitteessa Tarvolantie 184.

Matkoina ovat 10 kilometriä ja puolimaraton (21.1 km) joko juosten tai kävellen. Molemmille matkoille osallistumismaksu 15 euroa maksetaan paikan päällä. Lisäksi järjestetään maksuton kylätielenkki lapsiperheille.

MAINOS

Kympillä ja puolimaratonilla naisten ja miesten sarjan kolme parasta palkitaan. Kaikkien osallistujien kesken arvotaan runsaasti tavarapalkintoja.

Tapahtumaan voi osallistua kokeilumielessä myös ilman ajanottoa ja reitillä saa siis myös kävellä, joten osallistumiskynnys aloittelijallekaan ei ole liian korkea. Mehupisteitä kympillä on yksi ja puolimaratonilla kaksi.

Hiljaista kylätietä ja korpimaisemaa

Juoksureitit on suunniteltu jalkaystävälliseksi, sillä noin puolet matkasta on kimmoisaa hiekka- ja soratietä.

Kympin reitti kiertää Tarvolan ja Sadeharjun kylien lenkit. Puolimaraton suuntaa Tarvolan lenkin jälkeen Söyringin t-risteyksestä kohti Kortesjärveä.

Tuikantiellä ennen Markanmäkeä se kääntyy Taussaarentielle kohti Sadeharjua ja kurvaa Lantelan kautta ennen parin kilometrin loppukiihdytystä asvaltilla. Vaihtelevalla reitillä puolimaratoonari saa ihastella järvenrantamaisemaa, hiljaista kylätietä ja korpien kuiskintaa.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne, joten jokainen voi seurata oman kuntonsa kehitystä vuosittain tekemällä nyt pohja-ajan itselleen.

PaaluRunin ovat ideoineet Paalupaikan yrittäjä Sami Kahilakoski ja lappajärveläislähtöinen 2.24 aikaan maratonin juossut Eino Lammi.

Varovaisuutta tarvitaan, hirviliivejä ei

Sami Kahilakoski toivottaa PaaluRuniin mukaan myös kävelijät joko yksinään tai ryhmissä. Hän muistuttaa, että järjestäjien puolesta kilpailijoita ei ole vakuutettu, joten varovaisuus on tarpeen muutamassa tienylityksessä.

Aloittelijan tulee myös varoa liian kovaa loppukiriä itseään säästääkseen. Sen sijaan oransseja hirviliivejä ei välttämättä tarvita, koska alueen metsästysseurat ovat perinteisesti aloittaneet jahdin vasta lokakuun toisella viikolla.

Tapahtumasta on lisätietoa netissä. Infoa antavat myös Sami Kahilakoski (p. 045 134 4011) ja Eino Lammi (p.050 407 0007).

– Ja illalla on sitten karaoketanssit juoksijoille ja muille, Kahilakoski mainostaa.

T. Tyynelä

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät