1.1 C
Alajärvi
sunnuntai 03.3.2024
MAINOS

Soinin Yrittäjät juhlii 40 yhdistysvuottaan

Soinin Yrittäjät ry on perustettu 11.6.1976. Tuolloin kokoonnuttiin Osuuspankin tiloihin ja päätettiin perustaa Soinin Yrittäjät.

Toiminta lähti liikkeelle hyvin kauppiasvetoisesti. Avauskokouksen avasi Pentti Leskinen ja sihteeriksi valittiin Unto Aho. Kokouksessa valittiin 1977 puheenjohtajaksi Risto Mastobacka ja sihteerinä toimi kunnan elinkeinoasiamies.

MAINOS

Tästä lähti yrittäjäyhdistyksen toiminta matkaan. Tärkeimpänä kokouksessa olivat tonttiasiat.

Alkuvuosina toiminta oli hiljaista ja kangertelevaa. Vuosina 1981-1983 toiminta vilkastui ja jäseniä oli kahdeksan yrittäjää. Vuonna 1991 jäsenmäärä oli 40 yritystä ja tänä päivänä 90 yritystä.

Kunniapuheenjohtaja Aarne Piipposen mukaan jäsenistö on loistava porukka, onhan jäsenenä kolme apteekkariakin. Soinissa kuitenkin on vain yksi apteekki, eli nämä kaksi muuta on meidän ”sivuapteekkeja” Oulussa ja Virroilla.

Soinin Yrittäjäyhdistys on järjestänyt perinteisesti toimintansa aikana Soinin markkinat, joulunavauksen, vuoden yrittäjän valinnan, itsenäisyyspäivän sankarihautojen kynttilävalaistuksen, lukuisia matkoja Viroon, Ruotsiin, Venäjälle, Suomen kaupunkeihin teatterimatkoja, jääkiekkomatkoja, yritysvierailuja Suomessa ja naapurikuntien yrityksiin.

Yhdistys on myös vahvasti mukana EP:n yrittäjien toiminnassa ja tapahtumissa.
Nykyisenä puheenjohtajana yhdistyksessä on toiminut vuodesta 2012 lähtien Seija Ojajärvi. Maakunnallisen Yrittäjäpalkinnon ovat yhdistyksen jäsenistöstä saaneet 1989 Soinin Metalli Oy, 2001 A.Piipponen Oy ja 2011 Ahti Huvila Oy.

Nykyisessä yhdistyksen hallituksessa toimii puheenjohtajana Seija Ojajärvi, 1. varapuheenjohtajana Hannes Leppänen, 2. varapuheenjohtajana Mikko Silvonen, sihteerinä Seija Paalimäki ja taloudenhoitajana Kalevi Saarinen.

JPYP:n ja kunnan edustajana kokouksissa toimii Pirkko Ylätalo. Muut jäsenet ovat Sami Jussila, Anja Katajamäki, Jaana Kontkanen, Pasi Laukkonen, Maija Rannila, Kirsi Hautakangas ja Pekka Päivärinta.

Juhla ensi viikon lauantaina

Yhdistys viettää 40-vuotisen taipaleen kunniaksi juhlapäivää lauantaina 1.10. Sankarihaudan kunniakäynnin jälkeen huomioidaan nuori yrittäjä.

Illalla ravintola Tervaholvin tilaisuudessa juhlapuheen pitää Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Jyrki Mäkynen. Historiikin esittää Sauli Keskinen ja illan juontaa Pekka Päivärinta.

Illassa on huomionosoituksia ja muuta juhlaohjelmaa. Ilta päättyy elävän musiikin tahtiin.

Juhlatoimikuntaan ovat kuuluneet Seija Ojajärvi, Pirkko Ylätalo, Anja Katajamäki, Pekka Päivärinta, Leo Takala ja Sauli Keskinen.

Juhlaa on valmisteltu parin kuukauden verran. Toimikunta toivoo yhdistyksen jäsenten aktiivista osallistumista juhlaan. Huomionosoituksissa kukkien asemasta yhdistys toivoo lahjoituksia stipenditilille.

Rami Puro

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät