3.5 C
Alajärvi
torstai 25.4.2024
MAINOS

Yritysten sponsoroimat urheiluvälineet ja pyöränlamput luovutettiin oppilaille Paalijärvellä

Paalijärven koulun vanhempainyhdistys haluaa olla mukana koulun ja kodin yhteistyössä, ja järjestää toimintaa yhdessä koulun kanssa.

Oppilaiden tekemiä töitä myytiin vanhempainyhdistyksen ja koulun järjestämässä syystempauksessa. Saadut varat käytetään oppilaiden hyväksi.
Oppilaiden tekemiä töitä myytiin vanhempainyhdistyksen ja koulun järjestämässä syystempauksessa. Saadut varat käytetään oppilaiden hyväksi.

Ajatus yhdistyksen perustamisesta laitettiin alulle koulusta käsin, ja pian muutaman hengen porukalla lähdettiin viemään asiaa eteenpäin. Ensimmäistä vuottaan toimiva vanhempainyhdistys ryhtyi ensitoimenaan keräämään sponsorirahaa koululaisille tehtäviä hankintoja varten.

MAINOS

Paalijärven ja Teerinevan alueelta yhteensä 26 yritystä lähti mukaan sponsoroimaan hankintoja. Vanhempainyhdistys kiittää kaikkia yrittäjiä, jotka osallistuivat keräykseen. Yhdistys kiittelee, miten hienosti kaikki yritykset lähtivät mukaan eikä ei-sanaa kuultu miltään taholta.

Yritysten avulla Paalijärven koulun 40 oppilaalle saatiin jokaiselle pyöränlamput omaan käyttöön. Lisäksi koululta kysyttiin vinkkiä muista tarpeista. Huonoksi käyneiden pelivälineiden vuoksi koululle hankittiin varoilla vielä 20 sählymailaa ja palloja.

Yritysten sponsoroimat välineet luovutettiin vanhempainyhdistyksen ja koulun järjestämässä syystempauksessa. Lapset kajauttivat isoon ääneen kiitoksen saamastaan lahjoituksesta.

Hankintoja sponsoroineet yritykset ovat: Urakointi Jani Laasala, Timo Rintala, Rintalan tila, Pitkäsen turkistarha Oy, Juvil Oy, Paalijärven kyläyhdistys, Silmälääkäri Ville Karjalainen/ Silmäseutu Alajärvi, Järviseudun Siivous ja Pesula Ky, Veijo ja Sami Harju Ay, Paalijärven maamiesseura, Taksi Jorma Saarela, Pohjanakka, Perälän Turve Oy, Mty Latvala Markku ja Kari, Auto ja konehuolto Petri Rinne, Riina Vainionpää, Pitkäsen Sähköasennus Oy, Aarre ja Aatos, Uusimäen Kone ja Metalli Oy, Raimo ja Anne Honkaniemen tila, Kangastuvan tila, Rakennus Luoma Oy, Mauno Latvalan tila, Raimo ja Marjatta Honkaniemen tila.

Vanhempainyhdistyksen toiminta on vielä alullaan, mutta yhteishenki on hieno. Tällä hetkellä vielä pieni ryhmä toimii toiminnan eteenpäinviejinä. Jatkossakin tehdään varainkeruuta ja kuullaan koululaisten toiveita mitä heille on tarpeen hankkia. Nyt tehty varainkeruu vaati kovasti puurtamista pieneltä yhdistykseltä. Lisää jäseniä toivotaankin mukaan toimintaan.

Jarmo Matilan rallisimulaattori herätti runsaasti kiinnostusta.
Jarmo Matilan rallisimulaattori herätti runsaasti kiinnostusta.

Paalijärvellä iloitaan hienosta ja melko uudesta koulusta. Mielissään ollaan myös siitä, että saadaan olla ”puhtaissa” tiloissa, mikä ei ole tämän päivän koulumaailmassa enää mikään itsestäänselvyys.

Koulun perinteinen syystempaus herätettiin uudelleen eloon pienen tauon jälkeen. Lapset olivat tehneet koristeltuja katuharjoja, kynttilälyhtyjä sekä kurkkusalaattia kauniisiin purkkeihin ja pussittaneet siemeniä myytäväksi. Lisäksi myytiin kotitekoisia leivonnaisia. Kahvion tuotteet ja grillimakkara tekivät kauppansa.

Kiinnostusta herätti Jarmo Matilan rallisimulaattori, jossa sai oikeaa ralliauton tunnelmaa. Simulaattorista löytyy polkimet, kilpa-auton vaihteet, penkki ja ratti.

Myytti-minihevosella pääsi kärryajelulle. Myyttiä ohjasti Maiju Pajala.
Myytti-minihevosella pääsi kärryajelulle. Myyttiä ohjasti Maiju Pajala.

Ratti ja polkimet ovat säädettävissä siten, että simulaattorilla voivat ajaa niin lapset kuin aikuisetkin. Logiikka lukee pelistä G-voimia ja kuorma-auton lasinpyyhkijän moottori heiluttaa penkkiä, joten ajokokemus tuntuu aidolta. Tiellä pysyminen osoittautui yllättävän vaikeaksi.

Lisäksi lapset pääsivät Myytti-minihevosen kyydissä poniajelulle. Innokkaita kyytiläisiä riittikin Maiju Pajalan taluttaessa Myyttiä.

Syystempauksessa saadut varat käytetään lyhentämättömänä Paalijärven koulun oppilaiden hyväksi.

Jaana Koivukoski

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät