1.5 C
Alajärvi
tiistai 23.4.2024
MAINOS

Kuljetusliike Lasse Tynjälän juhlavuosi – kuljetusalalla 60 vuotta

Kuljetusliike Lasse Tynjälä Oy on Unto Tynjälän vuonna 1956 perustama kuljetusalan yritys. Unton jälkeen yrityksen vetovastuun otti Lasse Tynjälä, joka aloitti kuljetusuransa vuonna 1968 ennen armeijan aloittamista.

Kuljetusliike Lasse Tynjälä Oy:n uusin rekka tältä kesältä.
Kuljetusliike Lasse Tynjälä Oy:n uusin rekka tältä kesältä.

Tällä hetkellä yritystä luotsaa kolmannessa polvessa Rami Tynjälä, joka on ollut yrityksen toiminnassa mukana pikku pojasta asti.

MAINOS

– Muistan, kun olin jo pienenä kuskien kyydissä mukana ajossa, Rami pohtii ja jatkaa, että sitten nuorena miehenä hän sai ajaa salaa yön pimeinä tunteina ennen kuin ajokortti oli kuitenkaan takataskussa.

Vuonna 1990 Rami aloitti virallisesti yrityksessä kuljettajana saatuaan yhdistelmäkortin ja siitä asti on ollut mukana pyörittämässä yrityksen toimintaa.

Huomiota herättävät autot liikenteessä

– Pekka Myllyaho oli se henkilö, joka yllytti maalaamaan autoja ja hän oli se, joka ensimmäisen auton meille maalasi, Lasse Tynjälä selvittää. Rami jatkoi Lassen viitoittamaa tietä myös autojen maalaamisessa ja rakentamisessa.

Yrityksen ensimmäisiä musta-punaisiin väreihin maalattuja rekkoja, maalannut Pekka Myllyaho.
Yrityksen ensimmäisiä musta-punaisiin väreihin maalattuja rekkoja oli 1983 maalattu Scania, sen maalasi Pekka Myllyaho.

Tynjälän autot ovat aina herättäneet liikenteessä huomiota yksinkertaisen näyttävillä maalauksillaan ja pääasiassa musta-punaisella värityksellä. Lasse muistelee, että autonäyttelyissä on käyty aikanaan Karjaan Truckers Festivaaleilla ja myöhemmin Rami taas on lähtenyt ensimmäiselle Ruotsin autonäyttelymatkalle vuonna 1996.

– Tärkeintä näyttelyissä ei ole meillä ollut menestyminen eikä kisaaminen verissä päin, vaan on mukava ollut lähteä viettämään aikaa näyttelyihin ja tapaamaan tuttavia, Rami kertoo. Tynjälän faneja löytyy myös Suomen rajojen ulkopuolelta.

60 vuotta ajoja ympäri Suomea

Yrityksellä on nyt 60 toimintavuotta takana ja Rami pohtii, että yksi syy menestykseen on ollut hillitty kasvaminen, molemmin puolinen luottamus toimeksiantajien kanssa sekä se, että homma on aina pelannut ja työt on hoidettu huolella loppuun asti.

Kuljettaja on ensimmäinen kontakti, kun mennään asiakkaan luo ja usein riippuu juuri kuljettajasta, että millaisen kuvan he yrityksestä antavat. – Täytyy antaa erityiskiitos kuljettajille, jotka ovat hoitaneet työnsä huolella ja osaltaan pitäneet hyvää yrityskuvaa yllä, Rami kiittää. Ajoja on ympäri Suomea ja ajettavia tuotteita on laidasta laitaan.

– Tuotteita on todella laaja kirjo mitä ajetaan, ei pelkkää haketta niin kuin moni luulee, Rami selvittää. Ajetaan kaupan, metsäteollisuuden ja metalliteollisuuden ajoja sekä lisäksi toimeksiantajista löytyy lukuisia muita yrityksiä.

– Meiltä löytyy paljon yrityksiä, joille on ajettu jo yli 20 vuotta, ja ihan vain siitä syystä, että homma on aina toiminut, Rami kehuu. Lisäksi tehdään paljon yhteistyötä muiden kuljetusyritysten kanssa, vaihdellaan esimerkiksi kuormia.

– Valttina meillä onkin se, kun haketta ajetaan ympäri Suomea niin autot ovat liikenteessä ja pystymme järjestämään auton nopealla aikataululla asiakkaan tarpeiden mukaan, minne päin Suomea tahansa, Rami selvittää.

Hannele Loukasmäki

 

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät