12.5 C
Alajärvi
sunnuntai 01.10.2023
spot_img
MAINOS

Karstulan Kiva sai Rosso stipendin!

Rosso haluaa olla tukemassa lasten ja nuorten hyvinvointia ja yleisurheiluharrastusta suomalaisten yleisurheiluseurojen välityksellä.

Tänä vuonna Rosso tuplasi stipendien määrän ja näin yhä useampi seura pääsee kehittämään toimintaansa ympäri Suomea. Seuroille myönnettävä, yhteensä 12000 euron suuruinen tukiraha on tarkoitettu seuran yleisurheiluohjaajakoulutukseen ja yleisurheiluvälineiden hankintaan.

Yhtenä stipendin saavista seuroista on Karstulan Kiva!

MAINOS

Karstulan Kiva on perinteikäs keskisuomalainen urheilun yleisseura. Stipendihakemuksessaan Karstulan Kivan edustajat totesivat, että kuluvalla kaudella pitkään uinunut yleisurheilu on saatu seurassa uuteen nosteeseen.

Harrastajamäärä moninkertaistui kesällä seuracup -kilpailuun osallistumisen myötä ja seura saavutti usean vuoden jälkeen finaalipaikan. Samalla halu harjoitteluun tulevaa kautta varten kasvoi.

Ongelmana on kuitenkin ollut ammattitaitoisten vetäjien puute. Halukkaita yleisurheiluohjaajakurssille lähtijöitä olisi jo tiedossa ja seurassa olisi halua kustantaa kurssi ohjaajille, koska ohjaajat tekevät muutoin työnsä ilman korvauksia.

Myös harjoitteluvälineet kaipaavat päivitystä. – On ollut ilo tehdä kesä töitä motivoituneiden nuorten kanssa, toivomme että tämä työ kantaa hedelmää ja innostus tarttuu ja yhä useampi nuori kiinnostuu yleisurheilusta, Karstulan Kivan hakemuksessa todettiin.

Kahdellekymmenelle laadukasta nuorisotyötä tekevälle seuralle myönnettävä stipendi kohdistuikin juuri ohjaajakoulutukseen ja välinehankintoihin, joten karstulalaisten toiveet olivat oikeaan osuneita tämän tukimuodon kannalta.

Tuki suoraan ruohonjuuritasolle

Rosso ja Suomen Urheiluliitto ovat välittäneet yhdessä jo vuosia tietoa lasten ja koko perheen terveellisistä elämäntavoista ja ruokailusta. Tiiviisti lapsiperheiden arjessa mukana oleva Rosso haluaa kohdistaa tukensa suoraan ruohojuuritasolle ja myöntää stipendin kahdellekymmenelle esimerkillistä nuorisotyötä tekevälle yleisurheiluseuralle.

– Rossot tunnetaan välittömästä ilmapiiristä ja koko perheelle maistuvasta, monipuolisesta ruokalistasta. Stipendin myöntäminen paikallisen urheiluseuran toimintaan tuntuu erityisen hyvältä, sillä monet seuratoiminnassa mukana olevista perheistä ovat tärkeitä asiakkaitamme.

– On hienoa, että terveellisen ruoan lisäksi voimme vaikuttaa lasten kasvamiseen terveiksi ja hyväkuntoisiksi aikuisiksi urheiluseuratoiminnan kautta, Rosson markkinointipäällikkö Ulla Kivilaakso kertoo.

– Arvostamme suuresti Rosson panosta lasten ja nuorten ruohonjuuritason toimintaan. Eurot kannustavat seuroja hankkimaan yleisurheiluvälineitä ja innostavat seuran tekijöitä ohjaajakoulutukseen.

– Nämä yhdessä rakentavat entistä motivoituneemman ja innostuneemman yleisurheilutuokion lapsille ja nuorille, Suomen Urheiluliiton seurapalvelujohtaja Harri Aalto toteaa.

Tuula Jokiaho

sinua saattaisi kiinnostaa

Viimeisimmät