Alajärven seurakunnan Gabrielin kirkonkellot soivat Syyrian Aleppon pommitusten uhreille ja kutsuvat rukoilemaan kriisitilanteen puolesta. Aloitusiltapäivänä keskiviikkona 19.10. tapulin nurkalla Alajärvellä kirkkoherra Ari Auranen ja diakoni Ulla Niskala pienessä hartaudessa.

Suomen kirkko herkistää rukoukset Aleppon uhreille

Suomen evankelisluterilaiset seurakunnat ympäri Suomen ovat tarttuneet Kallion kirkon haasteeseen soittaa saattokelloja Syyrian Aleppon pommitusten uhreille.

Torstaina kellot soivat kello 17 jo yli 130 kirkossa ympäri Suomen. Tavallisesti saattokelloja soitetaan hautajaisten yhteydessä.

Alajärven seurakunnassa Aleppon pommitusten uhreille soitetaan kirkonkelloja alkaen tänään keskiviikkona 19.10. kello 17 ja jatkuen ko. päivään 24.10. rauhan, ihmisoikeuksien ja vastuun puolesta rukoillen aina viiden aikaan eli Yk:n päivänä.

Kyseessä on ensi kerta, kun Suomen evankelis-luterilaisen kirkon seurakunnat soittavat kellojaan näin laajasti myötätunnon eleenä kansainvälisessä kriisitilanteessa.

Kirkkoherra Ari Auranen ja diakoni Ulla Niskala ovat paikan päällä tapulin edustalla tänään keskiviikkona 19.10. kello 17-17.30 pienessä hartaudessa. Tukea ja lahjoituksia voi välittää esim. Unisefin kautta netissä.